Online video strategie: dit zijn de laatste trends

De wereld van online video staat niet stil. We delen 4 tips & trends om te overwegen in je videostrategie.

Van MKB tot multinationals; video is al lang zijn status van “nice to have” ontgroeid en de wereld van online video staat niet stil. We delen 4 tips & trends om te overwegen in je videostrategie.

Bouw je eigen kanaal

Eén van de trends die de laatste jaren is opgekomen en flink is gegroeid is OTT.  Dit  is een manier om jouw video content direct bij de doelgroep aan te bieden en hiermee de traditionele kanalen als kabel- en satelliettelevisie te omzeilen. De meest bekende voorbeelden zijn Netflix en YouTube.

Zowel op een grote schaal, zoals RTL’s Videoland of supermarkten met een eigen kookkanaal, als op kleine schaal lanceren organisaties  OTT-diensten. Denk bijvoorbeeld aan sportscholen die online lessen geven of een bouwmarkt die DIY-tutorials deelt.

Als organisatie, groot of klein, heb je nu de kans om zo je trouwe volgers te blijven betrekken binnen je eigen afgeschermde omgeving en verdienmodellen te gebruiken waar je het meeste voordeel uit haalt.

Adverteer met het oog op de toekomst

Video monetization mogelijkheden zijn snel gegroeid en AVOD modellen bieden veel mogelijkheden aan zowel uitgeverijen als merken. Maximaliseer je omzet voor video impressies met Prebid en vergroot je inventory met contextuele video suggesties, ad schedules en features zoals ad only autoplay.

Ga daarnaast aan de slag met interactieve advertenties om op te vallen en de drempel tot conversie te verlagen.

Of kies voor SVOD en laat je loyale kijkers een vast bedrag per maand betalen.

Welk model ook het beste past, zorg ervoor dat je een platform kiest dat toekomstbestendig is en  je ook monetization mogelijkheden geeft op andere schermen, zeker nu de mogelijkheden met connected tv in rap tempo groeien.

Meer dan lineaire content

Val op en laat je doelgroep de interactie aangaan met je content. In een interactieve video kunnen kijkers rondklikken, formulieren invullen en zelfs direct tot aankoop overgaan. Dit zorgt voor verbluffende en inspirerende kijkers ervaringen met impact.

Eén van de voordelen van interactieve video is dat je jouw doelgroep echt kunt activeren. Zo heeft Yakult de Yakult Interactive Experience gecreëerd. Hierin nemen zij je mee in de geschiedenis van de organisatie, hoe het product zorgt voor een gezonde spijsvertering en de invloed op je immuunsysteem.

Kies het juiste distributiekanaal

Van YouTube tot Tiktok en niet te vergeten je eigen website: je kunt nog zo’n goede video maken, als hij je doelgroep niet bereikt, of niet via het juiste kanaal, zal je nooit je doelen behalen. Dit lijkt voor de hand liggend, maar één van de meest gemaakte fouten in videodistributie is dat bedrijven al hun video’s in zijn geheel op zoveel mogelijk verschillende platformen delen. En dat is niet altijd handig.

Wil je bijvoorbeeld dat je doelgroep een actie op je website uitvoert? Dan is het belangrijk dat je ze naar je website trekt, wat een stuk lastiger is als ze de gehele video al op Facebook hebben gezien. Gemiddeld klikt namelijk slechts 0.9% door naar je website.

Kijk daarom naar de functie van de verschillende kanalen en hoe deze aansluiten op je doelstelling en doelgroep.

 

Meer videomarketingstrategie tips? Download hier gratis het videomarketing eBook

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →