Oprichter van Mollie en Messagebird, wint LOEY Award 2018

De jury: ‘Adriaan Mol is in staat geweest om zijn bedrijf Mollie succesvol te laten groeien, zonder externe investeringen.’

LOEY Award

Adriaan Mol, oprichter van Mollie en Messagebird, is uitgeroepen tot de beste online ondernemer van Nederland; de winnaar van de LOEY Award 2018. De criteria waarop de kandidaten werden beoordeeld, zijn groei, innovatie en inspiratie. De onderscheiding werd woensdagavond voor de negende keer uitgereikt. De LOEY Talent Award ging naar Paul Eggink (Temper).

Advertentie
advertisement

MacSnake

Adriaan Mol, die zijn internetavontuur al startte op 15 jarige leeftijd met het spelletje Snake voor de Mac onder de titel MacSnake, begon in 2004 met sms- en telecombedrijf Mollie. Naast het aanbieden van sms-diensten (later bekend als Messagebird), wordt het bedrijf vanaf 2006 actief in betalingen. Door de lancering van iDeal als standaard voor online betalingen werd Mol geïnspireerd om deze dienst technisch te verbeteren. Hij wilde iDeal betalingen aanbieden op een moderne manier, technisch veel simpeler en transparant in de pricing voor de afnemer.

Juryvoorzitter van de LOEY Awards, Pieter Zwart, zegt over de winnaar: ‘Adriaan is in staat geweest om zijn bedrijf Mollie in een vroeg stadium op te splitsen en beide ondernemingen vervolgens succesvol te laten groeien, zonder externe investeringen. Adriaan is als ondernemer erg verbonden met zijn product en haalt veel energie om het product te maken en te verbeteren. Hij weet als geen ander waar hij zelf goed in is en laat zich voor andere taken omringen met de juiste personen.’

LOEY Talent Award

Naast de winnaar van de LOEY Award werd dit jaar voor de derde maal de LOEY Talent Award uitgereikt. Een onderscheiding voor een ambitieuze en talentvolle online ondernemer die groei en innovatie heeft bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. Paul Eggink van Temper mocht dit jaar de onderscheiding in ontvangst nemen. Eggink werd gekozen na een stemming in de zaal nadat een persoonlijke video pitches van de drie finalisten werden vertoond. Uit meer dan 50 inzendingen vanuit de online industrie werden eerder dit jaar 6 ondernemers genomineerd, waarna een expertpanel de 3 finalisten koos.

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn de onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie die dit jaar voor de negende keer zijn uitgereikt. Ondernemers uit de industrie konden vakgenoten nomineren voor de onderscheiding.

In de jury zaten dit jaar:

  • Pieter Zwart (Coolblue), voorzitter
  • Bernhard van Oranje (Levi9)
  • Corinne Vigreux (TomTom)
  • Joost Romeijn (Sundio Group)
  • Jouk Pleiter (Backbase, winnaar LOEY Award 2017)

Plaats als eerste een reactie

Advertentie