Over shoppen op Instagram en doelgroepgericht adverteren

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

#lekkersociaal 24

Adverteren kun je leren

Adverteren op basis van informatie van derden op Facebook? Het mag toch! Tenminste, als wij als gebruikers daarover worden ingelicht. Adverteerders op Facebook kunnen bij zogenoemde databemiddelaars informatie over personen inkopen. Daarmee kan een beter profiel geschetst worden van potentiele klanten, en komt de boodschap dus bij een gerichter publiek terecht.

Eerder gaf Facebook aan dit helemaal niet meer toe te staan, maar daar zijn ze op teruggekomen. Het mag dus wel, maar als bedrijven deze gegevens willen gebruiken moet inzichtelijk zijn dat deze personen hun gegevens met toestemming hebben afgestaan. Klinkt goed of nog steeds enigszins ‘sketchy’?

Advertentie
Facebook Advertising
Facebook Advertising

Facebook part two

Dat Facebook veel over ons weet, weten wij ook. Maar wat weten ze nou precies? Hou je vast, want hier komt een flinke lijst. Zo worden je muisbewegingen gevolgd, gegevens van je apparaat (batterij, verbindingen, geheugen), besturingssystemen, browsers en plugins. Ook andere apparaten in je netwerk (televisie), camera-informatie en foto’s op je telefoon, games apps en accounts, en aankopen van derde partijen. Denk je dat dat alles is? Nee, nog lang niet, maar we denken dat we je met deze opsommingen wel een idee hebben gegeven. Al deze informatie zorgt ervoor dat ze ons kunnen fingerprinten. Fingerprinten? Yes, het herkennen en volgen van gebruikers aan de hand van hun systeem, een proces dat Apple overigens probeert tegen te gaan. Check alle informatie die Facebook over je heeft hier.

 

 

Facebook insights
Facebook insights

Shop till you drop

Even geleden werd het al mogelijk gemaakt op Instagram om direct in je tijdlijn te kunnen shoppen. Wanneer je op het winkeltasje klikt, krijg je de prijs en productinformatie te zien, daarna kun je doorklikken naar de website. Nu is bekend gemaakt dat deze functie ook beschikbaar wordt gemaakt voor Instagram Stories! Erg lucratief waarschijnlijk, als je je bedenkt dat een derde van de meest populaire Stories door bedrijven worden gemaakt. Vorige maand bleek dat voor een testgroep een betaalfunctie beschikbaar werd gesteld op Instagram, waarmee je direct via Instagram kon betalen zonder de app te verlaten. Instagram turned winkelcentrum.

 

Instagram Shopping
Instagram Shopping

Gone girl

Joehoe, Snapchatters onder ons: het is mogelijk om berichten te verwijderen! Chats verdwijnen natuurlijk al standaard, maar nu is het mogelijk om ze te verwijderen voordat je bericht gelezen is. De nieuwe optie is ook in groepschats aanwezig! Het enige wat je vrienden zien is dat er iets is weggehaald, maar het bericht zelf dus niet. Je moet wel snel zijn: als het bericht al is gelezen heb je uiteraard dikke vette pech.

Snapchat
Snapchat

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie