Podcast: Data science

Bart Meerdink gaat in gesprek met Kees Groenewoud, CEO van Cmotions. In de podcast vertelt hij alles over data science.

Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van data science? Is er vooruitgang? En waar gaat data kwaliteit over? Als het gaat om het begrijpen van data zijn er twee fases: business understanding en data understanding. Wat houden deze begrippen in en wat is het verschil? Kees legt het uit in de podcast van Studio Beeckestijn.

Algoritmes

Ons menselijk brein kan maar een maximum aantal patronen herkennen. In een Excelsheet kunnen we bijvoorbeeld patronen herkennen in een beperkt aantal rijen en kolommen. Als het te ingewikkeld wordt hebben we algoritmes nodig. Maar hoe automatiseer je dat en hoe begin je? Kees vertelt het met behulp van praktijkvoorbeelden.

Tools en Methodes

Er zijn genoeg technieken en tools om een data gedreven organisatie te worden. Kees legt uit dat het niet gaat om hoeveel data je hebt, maar wat je ermee doet. Er worden analyses besproken die jij kan doen voor jouw organisatie.  Ook geeft hij tips over hoe jij kunt starten met deze methoden en data science. Er worden voorbeelden gegeven over een motive analyse, factor analyse, feature analyse, data governance, 360 graden klantfeedback en meer!

Belangrijkste data science trend

Wat is de grootste data science trend van dit moment? En wat zou de nummer één prioriteit moeten zijn in organisaties? Hoe kun je de customer lifetime value berekenen? Luister de podcast & ontdek het!

Klik hieronder om de podcast te beluisteren:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →