Communities leven op het internet

Bijna de helft (46 procent) van alle internetters blijkt lid van een community, ook al weten ze dat soms zelf niet eens. Blauw Research deed onderzoek naar communities op het net en vond uit dat 80 procent van alle internetters nog nooit van het begrip heeft gehoord.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Toch voelen met name jongeren onder 21 jaar zich sterk aangetrokken tot communities en zijn ook de helft van alle gepensioneerden en vijftigplussers op het net lid van een community. In het onderzoek werd men beschouwd als lid van een community wanneer men ingeschreven is bij een website en/of frequent bezoeker is en/of berichten achterlaat, vragen stelt aan de beheerder, producten bestelt of in contact treedt met anderen via de website.

Van de 939 ondervraagden is slechts twee procent bereid een klein bedrag per maand te betalen voor het lidmaatschap. Een meerderheid van 60 procent weet zeker dat men niet bereid is iets te betalen.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie