Eigenaar Liberty Global wil Universal Music Group kopen

Mediamagnaat John Malone wil de grootste platenmaatschappij ter wereld toevoegen aan zijn concern.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Volgens in The New York Post zou de miljardair Vivendi-topman Vincent Bolloré hebben benaderd om zijn interesse in Universal Music Group (UMG) aan te geven. Het Franse Vivendi is eigenaar van  UMG. 
Bolloré zou in eerste instantie hebben gezegd de muziekuitgever niet te willen verkopen, omdat ook Vivendi zoekt naar uitbreiding. In 2013 was er al een bod van 8,5 miljard dollar van het Japanse SoftBank. Dat werd afgewezen. Malone zou meer willen betalen voor UMG. Het gaat om een informeel bod.

Malone en Vivendi zijn geen vrienden. In 2013 won Liberty een rechtszaak van de Fransen die draaide om een steekspel rond USA Networks. De Vivendi-top zou daarom niet blij zijn dat Malone nu aanklopt voor Universal Music Group.

Contentuitbreiding
De Amerikaan wil zijn als maar uitdijende kabelconcern verder uitbreiden met allerlei contentvormen. Zo zou Malone ook interesse hebben getoond in het Nederlandse SBS Broadcasting. Het binnenhalen van de platenmaatschappij kan het breedband- en mobiele verkeer van Liberty Global verder doen groeien.
In Nederland is Liberty Global eigenaar van Ziggo/UPC.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie