Merken posten meer native video's op Facebook

Onderzoek van Socialbakers laat zien dat steeds meer merken direct video's uploaden op hun Facebookpagina.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Een analyse van 20.000 Facebookpagina&;s laat zien dat 80 procent van de totale interactie op videoposts komt van native Facebookvideo&;s. Dat betekent dat slechts 20 procent overblijft voor andere platforms als YouTube, Instagram of Vimeo, aldus .

Minder views, maar meer interactie

De Canadese vluchtmaatschappij  begon recent met het uploaden van video&;s op zowel YouTube, als in de native Facebookplayer en zag direct resultaat. De &;Christmas Miracle&; video kwam op Facebook over de 1.1 miljoen views zonder te betalen voor promotie. Daarnaast trok de video ruim 77.000 likes, 21.000 comments en werd de video 45.000 keer gedeeld sinds 30 november. Op YouTube trok de video meer views (ruim 3 miljoen), maar betaalde de vluchtmaatschappij voor promotie en is er minder interactie met het publiek (8.100 likes, 1.100 comments en 9.700 shares).

YouTube-view lijkt meer van waarde

Facebook maakt gebruik van andere statistieken dan YouTube, wat het lastig vergelijken maakt. Facebook gebruikt autoplay, waardoor video&;s op je tijdlijn direct beginnen te spelen en een view al telt vanaf drie seconde. Wanneer je terugspoelt en de video opnieuw bekijkt, wordt dit meegeteld als een nieuwe view. YouTube registreert pas een view wanneer je actief op de play-button klikt. Wanneer je in hetzelfde scherm terugspoelt, telt dit niet mee als een nieuwe view.

Daartegenover biedt Facebook een extra statistiek voor professionals: de 30-seconde view. Slechts een derde van de 1,1 miljoen mensen bekeek de video langer dan 30 seconde. En één op de vijf kijkers spoelde terug om de video nog een keer te bekijken.

Volgens Greg Hounslow, media adviseur van WestJet, blijft YouTube de belangrijkste pijler binnen de videostrategie. &;Het voordeel van Facebook is dat iedereen een account heeft, maar mensen haken sneller af door de autoplay. YouTube heeft zich al bewezen als videoplatform en heeft zijn omgeving puur ingericht op videocontent, waardoor kijkers langer behouden blijven en views van waarde worden.&;

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie