Efteling begint YouTube-challenge om geld op te halen voor Villa Pardoes

Voor de nieuwe inzamelingsactie gaan kinderen niet langs de deuren met postzegels of ansichtkaarten, maar halen ze geld op met leuke YouTube-filmpjes

Villa Pardoes (initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling) start een nieuwe campagne om donaties te werven. In een eigen YouTube-Challenge vragen de initiatiefnemers kinderen een leuke video te maken. Vervolgens moeten de kinderen zoveel mogelijk mensen vragen om geld te doneren via de knop naast hun filmpje.

De prijs: een gratis dagje Efteling
Het is doel zoveel mogelijk donaties werven voor Villa Pardoes. De drie filmmakers die het meest geld hebben opgehaald, krijgen een gratis dagje Efteling. Er zijn daarnaast drie prijzen voor de meest originele filmpjes en één voor de leukste video van een schooklas.

'Donaties ophalen wordt steeds lastiger'
De campagne wordt uitgevoerd door marketingbureau C2B. Robert van Meer van C2B: ‘Donaties ophalen lijkt steeds lastiger voor een flink aantal stichtingen. Met deze campagne slaat Villa Pardoes een nieuwe richting in: donaties werven met vlogs. Kinderen willen dolgraag bekend worden als YouTuber. Zo ontstond het idee om kinderen te motiveren aan de slag te gaan met online video. We vragen ze vervolgens om hun omgeving motiveren om te doneren.’

Mini-videokanaal
Op de website www.challenge.villapardoes.nl krijgen de kinderen een mini-videokanaal. Ze mogen hun filmpjes delen via het platform of via YouTube. Zo kunnen kinderen voor een groot publiek laten zien wat ze in huis hebben en een goed doel steunen.

Op 17 juni worden de winnaars en het uiteindelijk opgehaalde bedrag bekend.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie