Influencer marketing expert New Kith breidt uit naar België

Vanaf de zomer van 2022 zal het Amsterdamse New Kith uitbreiden naar de Belgische markt.

De influencer agency, die een divers portfolio aan Nederlandse influencers vertegenwoordigt, zet hiermee hun eerste stap over de grens. De eerste Belgische influencers hebben zich onlangs bij de agency aangesloten en hiermee is de start van de Belgische 'New Kith family' een feit. 

Impact over de grens 
Inmiddels allang niet meer de ‘New Kith on the block’, want na jarenlang een flinke stempel te hebben gedrukt op de Nederlandse influencermarkt is het nu tijd voor New Kith om in België te laten zien waar zij in uitblinken. 

Mede-eigenaar en oprichter Twan Elfers: 'We hebben de markt in Nederland de afgelopen jaren zien professionaliseren. Adverteren op de sociale media via influencers is inmiddels key in de marketingmix van bedrijven in Nederland. Voor ons is het dan ook een logische vervolgstap om de Belgische markt te betreden. We kunnen niet wachten om onze expertise in te zetten in België en bedrijven te helpen met het maken van impact via alle social media kanalen’. 

Groeiende vraag naar talent  
Benelux-breed de go-to influencer agency zijn, dat is waar New Kith zich de komende jaren op zal focussen. De vraag naar Belgische influencers is volgens het team van New Kith organisch ontstaan. Veel bedrijven opereren op Benelux-niveau, dus het inzetten van hun kennis en ervaring over de grens was voor de agency een logische vervolgstap.  

Growth marketeer Louise Devos, zelf afkomstig uit België, ziet een enorm potentieel in de markt van onze zuiderburen: ‘'We zien dat de vraag naar toffe en impactvolle content groter is dan ooit en de influencer marketing markt ieder jaar exponentieel groeit. De verwachting is dat dit jaar rond de 15 miljard euro wereldwijd door merken zal worden besteed aan influencer marketing. Omdat er nog weinig aan influencer management wordt gedaan in België, weet ik dat New Kith hier een daadkrachtige meerwaarde zal hebben voor zowel de influencers als de bedrijven. Influencers die momenteel nog alles zelf doen, kunnen nu een groot deel van het dagelijks reilen en zeilen van hun onderneming bij ons neerleggen. Daarnaast zien we dat steeds meer bedrijven besluiten af te stappen van de traditionele marketing, maar wellicht nog niet helemaal weten hoe dit aan te vliegen. Een optelsom die voor ons maar één logisch gevolg had.’ 

Dit jaar bestaat New Kith vijf jaar. Oprichter en mede-eigenaar Danny Roumimper geeft aan dat hij zich geen mooier cadeau had kunnen wensen. Hij startte in 2017 het bedrijf met Elfers en is net als zijn zakenpartner dagelijks in de weer met influencers en klanten. ‘Het is altijd te gek om te mogen bouwen aan iets nieuws. Met de expertise die wij hebben opgebouwd in Nederland, weten we zeker dat we ook echt het verschil zullen maken in de Belgische markt. Deze uitbreiding voelt natuurlijk en ontzettend goed.’ 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →