Amstel komt met AZ-bierblik

Supporters van AZ kunnen de komende weken in stijl proosten en drinken op de nieuwe voetbalkampioen van Nederland. Bierbrouwer Amstel komt namelijk met een zeer bijzondere verpakking in de vorm van het AZ kampioensblik.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vanaf 23 april worden in totaal 300.000 50 cl-bierblikken op de markt gebracht met de opdruk ‘AZ Kampioen van Nederland 2008-2009’. Deze collectors items zullen alleen verkrijgbaar zijn bij de Noord-Hollandse supermarkten Deen, Vomar en Dekamarkt. Het Amstel-kampioensblik kost overigens hetzelfde als een standaard 50 cl-bierblik.

Eén keer eerder, in 1969, bracht Amstel een dergelijk uniek item op de markt toen Ajax een plaats veroverde in de finale van de Europa Cup I. AZ is nu de tweede club in de geschiedenis die wordt geëerd met een eigen kampioensblik.

Verder feest Amstel mee met de introductie van speciale, kartonnen AZ blikkronen, die de supporters kunnen opzetten als ze aanstaande zondag hun feestje vieren. De oplage van dit hoofddeksel is 10.000.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie