Trending deze week: laat je alter ego shinen op Instagram’s Flipside

Hoe Instagram het gevecht tegen tweede accounts aangaat met zijn nieuwste feature.

Heb jij een tweede privé Instagram-account dat je alleen deelt met je inner circle? Dan heb je die binnenkort waarschijnlijk niet meer nodig. Niet omdat er een nieuwe trend gaande is, maar juist omdat we die privacy nog meer gaan omarmen. Instagram creëert: de Flipside. Dat is een afgescheiden dimensie waar alleen jouw geselecteerde vrienden toegang tot hebben.

Lang leve de privé accounts

Al eerder kwam Instagram met de optie om een story alleen met goede vrienden te delen, maar de echt private gebruikers (vooral de jongere generatie en celebs) hebben het al jaren: een extra gesloten Instagram account met foto’s waar alleen hun beste vrienden toegang tot hebben. Ook Insta springt nu in op deze ontwikkeling en komt met de nieuwe feature Flipside. Zie het voor je als een tweede tijdlijn met aparte naam, bio en profielfoto. Door dit als los onderdeel te implementeren, hoopt Meta gebruikers nog langer vast te houden op de app. Krijg hier alvast de eerste sneak peek:

Bring your alter ego to life

Je kunt als merk nog dieper in je niche duiken en van je Flipside je ware alter ego maken. Laat zien wat er achter jullie mooie feed schuilt en sluit zo nog beter aan bij jullie community. Creëer bijvoorbeeld een omgeving voor échte fans met speciale acties en kortingen, maak je merk nog exclusiever of zet het juist in als een speciale campagne met geheimzinnige Easter eggs. ;)

Onze handen beginnen al te jeuken, maar het is nog maar de vraag of de functie uitgerold wordt. Momenteel zit Instagram Flipside nog in de testfase en worden eerst deze resultaten afgewacht om een beslissing te nemen. Stel deze functie wordt beschikbaar, hoe zou jij je merkpagina hiermee willen uitbreiden?

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie