#lekkersociaal 46: Over ‘the attack’ op Zuckerberg en veel nieuwe updates

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over de originele verkoop manier van de Spectacles, nieuwe updates op Instagram en veel meer!

  • Media
  • 17 November 2016
  • Erik Wiese

Update, update, update

Instagram wordt nu nog leuker. Ze kwamen deze week met niet één, niet twee maar voor Instagram Stories. Zo kan je nu Boomerang gebruiken, mensen taggen en een link toevoegen. Alle drie best grote toevoegingen om je Stories nog leuker te maken voor je volgers, als je het ons vraagt.

Boomerang is een app die in 2015 door Instagram werd gelanceerd. Met deze app kan je filmpjes van één seconden schieten die in een loop heen er weer gaan. Vanuit de Boomerang app kon je deze filmpjes al plaatsen op Instagram. Met de nieuwe update kan je direct vanuit Instagram Stories een Boomerang filmpje opnemen. Daarnaast kan je veel meer mensen betrekken bij je Stories door ze erin te taggen en kan je ze vervolgens doorsturen naar je lievelings sites door een linkje te delen. Geen gedoe meer! 
Mark Zuckerberg onder vuur

Facebook’s CEO Mark Zuckerberg heeft een nogal vervelende week. Het begon allemaal met die via Facebook wilde adverteren en erachter kwam dat je kan targetten op etnische afkomst, of eigenlijk affiniteit met een bepaalde etnische afkomst. Zo konden ze met deze advertentie Afro-Amerikaanse, Aziatische-Amerikaanse en Spaans-Amerikaanse Facebookgebruikers uitsluiten van het zien van een advertentie. Een burgerrechten advocaat vertelde dat dit ‘massively illegal’ is. Zuckerberg zegt dat er een verschil zit tussen het microtargetten van mensen op ras of etnische affiniteit. Hoe je het ook wendt of keert, het is een probleem voor Facebook en ondanks het feit dat Zuckerberg het niet helemaal eens is met de statements die gemaakt worden over zijn advertentie target systeem, gaan er wel aanpassingen doorgevoerd worden.

Maar dat was nog niet alles, want Zuckerberg wordt nu ook beschuldigd van het beïnvloeden van de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Het gaat hierbij om die adverteren via Facebook en onwaarheden over o.a. de verkiezingen als feiten neerzetten. Op deze manier kan je natuurlijk heel makkelijk zorgen dat een grote groep mensen wordt gemanipuleerd. Google kondigde aan dat ze deze nieuwssites gaan verbieden gebruik te maken van hun advertentiemogelijkheden. Facebook kan niet achterblijven en volgt netjes. Hoewel Zuckerberg blijft ontkennen dat ze een rol hebben gespeeld in de beslissing die Amerikaanse kiezers hebben genomen is het wel een stap in de goede richting. Facebook zal een deel van haar advertentie inkomen mislopen maar een wereld waarin ‘alles op het internet waar is’ klinkt eigenlijk wel goed!
Doe maar een Twix en een blauwe Spectacles

Een paar weken geleden hebben we het al gehad over Snap Inc. ’s . Het zijn die ‘hippe’ brillen waar je Snapchat filmpjes mee kan maken. Ze zijn nu te koop, en hoe! Snap Inc. heeft een hele originele manier bedacht om haar brillen aan de man te krijgen.

Ze lanceerden een filmpje waarin een zogenoemde Snapbot hangend aan ballonnen vanuit de lucht een landing maakt. Een Snapbot is in deze een soort snoepautomaat waar je Spectacles kan kopen. Snap Inc. plaatst deze bots op verschillende locaties in Amerika en via de website kan je kijken of er een bot bij jou in de buurt staat. Deze informatie wordt een dag voordat een bot ergens verschijnt bekend gemaakt. Voor je het weet zijn de Spectacles uitverkocht, verdwijnt de bot en moet je weer wachten totdat een nieuwe locatie bekend wordt gemaakt. Best wel origineel pop-up concept toch? Er staan urenlange rijen voor de Snapbots, genoeg tijd om een goed Snapchat verhaal in elkaar te zetten dus.Nog meer Snapchat nieuws

Buiten de Spectacles die te koop zijn in Amerika heeft Snapchat nog een verassing voor ons in petto. Het is duidelijk dat het bedrijf steeds meer wil ontwikkelen op het gebied van Augmented Reality, en daar is dan ook de nieuwe update op gebaseerd. We konden natuurlijk al gebruik maken van de Snapchat Lenses die onze hoofden zo mooi kunnen vervormen in een hond of tomaat. Nu heeft Snapchat Lensen uitgebreid met. Hiermee is het ook mogelijk om niet alleen je gezicht maar ook je omgeving op te vrolijken. Zo kan je o.a. het Noorderlicht zien, het laten sneeuwen en regenbogen laten verschijnen. Magic! Voor nu zijn er nog maar zes World Lensen beschikbaar maar deze zullen net als bij de ‘gewone’ Lenses veranderen en rouleren.

Naast de World Lenses update heeft Snapchat nog twee kleinere updates toegevoegd. Zo kan je Snaps uit iemands verhaal selecteren door erop te drukken en deze te verzenden naar andere vrienden. Het zal het roddelen wel wat vergroten maar het zal ook veel humor met zich mee brengen. Ook kan je nu in iemands verhaal heen en weer van Snaps. Tik naar rechts en je gaat verder naar de volgende Snap, tik je links dan ga je weer terug! Heerlijk al deze nieuwe updates. Het wordt op deze manier natuurlijk steeds moeilijker om een keuze te maken tussen Instagram Stories en Snapchat…
Hè hè, nu ook videobellen op WhatsApp

Het duurt even maar je kan nu in de nieuwe update van WhatsApp ook . Het is best gek dat dit niet eerder in de app is toegepast. Als meest populaire chatapplicatie die de belfunctie al had geïmplementeerd was deze stap niet zo gek om te bedenken. Desondanks zijn we blij met de nieuwe update. De vraag is of ze niet een beetje te laat zijn. Mensen zijn gewend om te Skypen en te FaceTimen. 
Dit was dan weer de van deze week. Wij zouden zeggen: gebruik dit weekend om je telefoon helemaal up te daten om gebruikt te kunnen maken van al deze toffe nieuwe functies.

Deze bijdrage is geschreven door . Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

 

Advertentie