Formule 1 in Nederland vijf jaar langer bij Viaplay

Viaplay heeft een nieuwe deal gesloten voor naar verluidt een bedrag van zeker 45 miljoen euro per jaar.

Credits: Andrej Isakovic AFP via NENT

De Formule 1 blijft ook de komende jaren in Nederland te zien bij Viaplay. De streamingsdienst zou volgens ingewijden een nieuwe deal hebben gesloten voor een bedrag van zeker 45 miljoen euro per jaar. Volgens de NOS wint Viaplay, ondanks een hoger bod van Ziggo. De overeenkomst zou voor vijf jaar gelden.

Viaplay heeft de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 sinds 2022 in zijn bezit. Toen begon de streamingdienst in Nederland. Het Zweedse bedrijf betaalt rond de 30 miljoen euro per jaar.

Talpa Network

De nieuwe deal komt als geroepen voor de noodlijdende streamingdienst. Vorig jaar was er een ingrijpende reorganisatie  Viaplay was in zwaar weer geraakt na grote verliezen en kondigde aan zich uit veel landen terug te trekken. In Nederland doet Viaplay het beter, juist (mede) dankzij de Formule 1.

De verlenging van de F1-uitzendrechten zijn ook goed nieuws voor Talpa Network. Dat kondigde eerder deze maand een strategische samenwerking met Viaplay aan. Het bedrijf van John de Mol krijgt toegang tot een selectie van het sportaanbod, zoals de Formule 1. SBS9 heet sinds 5 april Viaplay TV.

Naast Formule 1, darts van de Professional Darts Corporation (PDC) en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga blijven internationale series en films en entertainment van eigen bodem te zien op Viaplay TV. De gezamenlijke intentie van Talpa Network en Viaplay Group is om het sportaanbod op Viaplay TV in de nabije toekomst te vergroten.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie