Over daten op Facebook en videobellen op Instagram

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij! Deze week over verlies voor Snapchat en verwarring rondom privacy.

!!

Meten is daten

Op Facebook is veel mogelijk: je kunt spulletjes kopen, video’s kijken met je vrienden en lekker chatten. ‘Maar dat is niet genoeg!’ dacht Mark Zuckerberg. Later dit jaar wordt het namelijk mogelijk om je levenspartner te vinden via het platform. Yup, Facebook duikt de datingmarkt in. Grappige van het verhaal? Zuckerberg zegt dat ‘privacy’ en ‘veiligheid’ centraal staan binnen de nieuwe functie. Zo kun je als je zoekende bent een datingprofiel aanmaken dat los staat van je Facebook-pagina. Alle berichten die je verstuurt naar afspraakjes worden ook gescheiden gehouden van gesprekken die op Facebook of WhatsApp plaatsvinden. Hopen dat het waar is, en niet al je stiekeme seksuele voorkeuren op straat komen te liggen!

Advertentie
advertisement
Presentatie daten Facebook
Presentatie daten Facebook

It’s all in the data, baby

Toch nog even wat cijfertjes voor jullie! Het aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat is namelijk met 15 procent gestegen vergeleken met vorig jaar. Het gemiddelde van 191 miljoen dagelijkse gebruikers is niet mis, en de opbrengsten van Snap waren dan ook flink. Zo’n 231 miljoen dollar om precies te zijn. Beursanalisten hadden wel op betere cijfers gerekend, waardoor het aandeel Snapchat in de nabeurshandel omlaag ging. Flink ook, met 15 procent. Snap draaide in het eerste kwartaal ook verlies, en flink ook: 320 miljoen euro. Een van de redenen die hiervoor wordt aangedragen is dat het nieuwe design van de app de groei van het aantal nieuwe bezoekers heeft afgeremd, waardoor het bedrijf minder aan reclame kon verdienen.

snapchat
snapchat snapchat

We bellen!

En wel via Instagram, welteverstaan. Want ook zij zitten niet stil: op dit moment zijn ze aan het testen met een videobelfunctie. Met de nieuwe functie kun je één-op-één gesprekken voeren, of met een (kleine) groep. Het venster van je belletje kan worden verkleind, zodat je als het gesprek toch niet zo boeiend is, lekker door Instagram kunt blijven scrollen. ‘Binnenkort’ wordt de functie wereldwijd uitgerold, en valt samen met een nieuw ontwerp van de Explore-pagina. Nieuwigheid hier is dat deze pagina beter moet gaan weergeven waarin gebruikers zijn geïnteresseerd.

Videobellen
Videobellen

Verwarrend, die privacy

Op 25 mei gaat de nieuwe privacywetgeving AVG in. Nee, niet aardappelen, vlees en groente. Wat dan wel? Nou, dit heeft allemaal te maken met nieuwe regels rondom het gebruik van data van bedrijven of apps. Zo mag Instagram bijvoorbeeld geen data verzamelen van gebruikers die jonger zijn dan 16 jaar. Ook is er een minimumleeftijd van 13 jaar voor sociale media, die tot nu toe niet werd gehandhaafd. Daar komt nu verandering in, en zorgt vooral onder de jongere gebruikers en hun ouders voor veel verwarring. Alle accounts krijgen nu een melding te zien waarin ze moeten aangeven 18 jaar of ouder te zijn. Als dit niet het geval is wordt er gecheckt of ze dan wel ouder dan 13 zijn. Jonger? Dan wordt je Instagram account geblokkeerd. Zélfs als de ouders expliciet toestemming hebben gegeven. Wat de hele situatie lastiger maakt is dat ieder medium een eigen interpretatie van de regels lijkt te hebben, en dat zorgt dus voor verwarring. Oeps! 

Instagram
Instagram

Dit was 'm weer, tot de volgende keer! 

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie