Bestuursrechter heeft langer nodig voor uitspraak in zaak FM-kavels Talpa Network

Uitspraak kan consequenties hebben voor de FM-verdeling.

ANP

De uitspraak in het hoger beroep van Talpa Network om de beperking van het aantal FM-kavels dat het mediabedrijf in zijn bezit mag hebben, laat op zich wachten. De bestuursrechter van Rotterdam heeft langer nodig om tot een oordeel te komen. 'De termijn voor het doen van uitspraak is verlengd met zes weken', laat een woordvoerster van de Rechtbank in Rotterdam weten aan Adformatie.

Normaal gesproken staan er zes weken voor een uitspraak, maar bij ingewikkelde kwesties mag dat verlengd worden. Anders was er medio volgende week duidelijkheid gekomen. 

'We willen gevarieerd palet aanbieden'

Talpa Network stond eind maart voor de bestuursrechter voor een beroepszaak tegen het besluit dat een partij drie in plaats van vier FM-pakketten mag bezitten. Het mediabedrijf van John de Mol is het oneens met de beslissing van (demissionair) minister Micky Adriaansens (Economische Zaken), die vorig jaar in aanloop naar de FM-veiling bepaalde dat een aanbieder van commerciële radio voortaan maar maximaal drie FM-kavels mag hebben. Talpa Network verkocht daarop Radio Veronica aan uitgever Mediahuis.

Talpa Network lichtte tijdens de zitting de zienswijze mondeling toe en zegt 'de uitkomst ervan met vertrouwen tegemoet te zien'.

'We zijn blij met de FM-kavels die we bij de veiling afgelopen jaar hebben kunnen verwerven (voor Radio 538, Radio 10 en Sky Radio, MH), maar niet met de wijziging dat één partij nog maar drie in plaats van vier FM-kavels mag bezitten. Wij hebben geïnvesteerd in een radiobedrijf dat met de verschillende stations een zeer gevarieerd pallet aan muziekformats kan aanbieden', meldde een woordvoerster eerder. 

Uitkomst zaak heeft mogelijk consequenties voor FM-veiling

De uitspraak kan behoorlijke consequenties hebben. Mocht Talpa Network de zaak namelijk winnen, dan moet er volgens bronnen mogelijk een nieuwe FM-veiling komen. De rechtbank ziet alle partijen die hebben meegedaan aan de veiling als belanghebbende. Dat geldt dus ook voor DPG Media, BNR, Radio4All en Kink.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie