Talpa Network reorganiseert: gedwongen ontslagen

6 procent medewerkers met onbepaalde tijd contract verliest baan.

Talpa Network voert als gevolg van de coronacrisis een reorganisatie door. De plannen voorzien er in om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden, maar 'minimale reductie' van arbeidsplaatsen is onvermijdelijk. Volgens het mediabedrijf bedraagt deze reductie verdeeld over de verschillende ondernemingen binnen Talpa Network, circa 6 procent van de contracten voor onbepaalde tijd. Daarnaast wordt ook een aantal aflopende contracten voor bepaalde tijd, inclusief freelance-overeenkomsten, niet verlengd.

Bovenop deze maatregelen levert het directieteam van Talpa Network 20 procent van het salaris in.

Het is niet duidelijk op welke afdelingen de ontslagen vallen. Of ook tv-sterren met dure contracten moeten inleveren, is eveneens niet bekend.

Advertentie
advertisement

Geen overheidssubsidie

De verschillende overnames die Talpa Network de afgelopen tijd deed zouden in een rustig en natuurlijk tempo geïntegreerd worden tot een geheel. Door de coronacrisis dwingen de top van het bedrijf die integratie te versnellen. Daarom is een plan van aanpak gemaakt voor deze versnelde integratie.

Het uitgangspunt bij deze maatregelen is dat Talpa Network na de crisis structureel als gezond zelfstandig bedrijf kan voortbestaan, ook zonder langdurige financiële ondersteuning van de aandeelhouder. 'Daarbij is nadrukkelijk besloten geen gebruik te maken van de NOW-regeling of enig andere vorm van overheidssubsidie. De financiële gevolgen neemt het bedrijf zelf voor zijn rekening.'

Draconische maatregelen

In maart gaf John de Mol in een mail aan het personeel al aan dat er 'draconische maatregelen' moesten worden genomen om het Talpa-schip drijvende te houden. Daarbij gaf hij aan dat banenverlies onvermijdelijk zou zijn.

Als onderdeel van de voorgenomen maatregelen is vandaag een adviesaanvraag bij de ondernemingsraden ingediend.

Ceo Peter de Mönnink van Talpa Network laat Adformatie weten nu niet dieper in te willen gaan op de maatregelen en het advies van de ondernemingsraden eerst te willen afwachten.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie