‘Draconische maatregelen’ Talpa Network door coronacrisis

John de Mol stuurt mail naar medewerkers: banenverlies onvermijdelijk.

ANP

Talpa Network moet fors ingrijpen in de organisatie door het coronavirus. Eigenaar John de Mol laat in een mail aan het personeel weten dat er ‘draconische maatregelen’ moeten worden genomen, zo meldt De Telegraaf. Hij bereidt de Talpa Network medewerkers alvast voor op het feit dat er gesneden wordt in de organisatie. ‘Banenverlies is onvermijdelijk’, schrijft hij. 'Maar het streven is dat zo veel mogelijk te beperken.'

In de mail zegt De Mol onder meer ook dat hij ‘een crisis van deze omvang en met deze enorme impact’ nog nooit eerder heeft meegemaakt. 'A
lles wat we tot nu toe beschouwden als "normaal" wordt anders.'

Talpa Network geeft op korte termijn meer duidelijkheid aan de medewerkers. Het mediaconcern ziet zich door de coronacrisis momenteel onder meer gedwongen uitzendingen om te gooien, zowel op de tv- als radiozenders. Ook worden opnames van producties stilgelegd.

Net als andere mediabedrijven lijdt Talpa Media daarnaast onder het terugtrekken of uitstellen van advertentiebudgetten. Een rondgang van Adformatie leert dat ‘over de hele linie’ mediacampagnes worden teruggetrokken.


Adformatie heeft Talpa Network om verdere toelichting gevraagd. Wordt vervolgd.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Corovoor
Dat is goed nieuws... minder troep!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie