TikTok op 1 miljoen gebruikers in Nederland

De overgrote meerderheid is jeugd. 83% van de tiktokkers is tussen de zes en achttien jaar oud.

Multiscope

De vrolijke socialmedia-app TikTok heeft in Nederland op dit moment ruim 1 miljoen gebruikers, waarvan het overgrote merendeel jeugd is. De leeftijd van 830.000 tiktokkers ligt tussen de zes en achttien jaar. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 1.911 Nederlanders.

Vooral jonge tieners

Vooral jonge tieners gebruiken de app. Het percentage gebruikers is onder 12-jarigen het hoogst. Binnen die leeftijdsgroep gebruikt 64% TikTok. Daarboven daalt het aantal gebruikers snel. Van de 18-jarigen gebruikt nog slechts 9% de social media app. TikTok heeft met zijn jonge doelgroep een eigen segment voor zich gewonnen.

De gebruiksintensiteit van TikTok ligt op een gemiddelde van 31 minuten per dag. Voor volwassen gebruikers is dat met 13 minuten aanzienlijk lager. Het gebruik is met 40 minuten per dag het hoogst onder 10 t/m 12-jarigen. Ouders blijken overigens het gebruik van kinderen aardig in de smiezen te hebben. 97% zegt op de hoogte te zijn van het social mediagedrag van hun kinderen.

Volwassenen zijn noobs

TikTok heeft op dit moment nog een lage naamsbekendheid bij volwassenen. Maar 26% wel eens van de social media app gehoord. Slechts 2% noemt TikTok spontaan als gevraagd wordt naar social media diensten.

Concurrentie Snapchat en Instagram

Ruim de helft (54%) van de ondervraagden is van mening dat TikTok geen bedreiging gaat worden voor andere social media. Snapchat (34%), Instagram (19%), Facebook (9%), WhatsApp (3%) en Pinterest (3%) worden het vaakst genoemd als social media waarvoor TikTok een bedreiging zou kunnen zijn.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie