2014: Het jaar van de quantified self

Een app die financien bijhoudt, je sportactiviteiten registreert, je eetgewoonten analyseert: lifelogging is de trend. En niet zomaar een trend, maar één die het marketingvak naar een hoger plan zal tillen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Interactie, engagement, storrytelling, big data, marketeers hebben er al jaren de mond vol van, maar nu de trend van de Quantified Self al uit de jaren zeventig stammen en de term in 2007 voor het eerst gebruikt werd, heeft ‘liflgging’- zoals de populaire benamung tegenwoordig luidt- sinds de inburgering van de smartphone pas echt een vlucht genomen. Kortweg staat lifelogging voor het verzamelen en opslaan van data over een individu met als doel het leven, gedrag, of prestaties in het dagelijks leven te verbeteren.

Nu kun je denken: weer een vluchtig hype in de waan van de dag van narcistische smartphoneverslaafden, maar lifelogging zou wel eens de cruciale ontwikkeling van 2014 kunnen worden op gebied van consumenten engagement, loyaliteit, klantinzicht én big data. Hoe? Men hoeft maar naar schoolvoorbeeld Nike te kijken. Het platform Nike+, de Runkeeper apps en de community eromheen verbindt het merk aan elke fysieke activiteit die de gebruiker onderneemt. Zo wordt Nike onlosmakelijk verbonden met de merkwaarden en naadloos geïntegreerd in het leven van consumenten.

Voor merken die de lifelogging-trend op waarde kunnen schatten, zou 2014 wel eens een jaar van nieuwe kansen kunnen worden.

Dit is een samenvatting van (januari 2013)

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie