Actiecomité zet definitief door met Freedom Internet

Ondernemingskamer trok streep door laatste escape-route Xs4all bij KPN.

Actiecomité Xs4all Moet Blijven zet de oprichting van Freedom Internet door, nu de gang naar de Ondernemingskamer door de ondernemingsraad van Xs4all niet succesvol is gebleken. 

'Het staat Xs4all en KPN vrij om het besluit tot integratie uit te voeren,' stelde de Ondernemingskamer vlak voor de kerst. Nu de hoop op een serieuze ‘escape’ voor Xs4all is verloren, wordt Freedom Internet door het comité definitief doorgezet.

Achtergrond

De ondernemingsraad van Xs4all had de Ondernemingskamer verzocht om te gebieden het besluit in te trekken dat kort gezegd inhoudt dat Xs4all wordt geïntegreerd binnen KPN en dat het merk Xs4all ophoudt te bestaan. De ondernemingsraad verzocht ook om een onderzoek te gelasten naar het beleid en de gang van zaken van KPN en XS4ALL en (onder meer) een tijdelijk bestuurder van Xs4all te benoemen. Beide verzoeken zijn afgewezen. 

Klanten, (oud-)medewerkers en sympathisanten van Xs4all zagen de rechtsgang als laatste serieuze 'escape' uit de situatie. De hoop daarop achten zij nu definitief verloren. KPN heeft aangegeven wel nog weer met Xs4all’ers in gesprek te willen, maar het actiecomité verwacht daarvan geen serieuze beleidswijziging.

Stand van zaken Freedom Internet

Freedom Internet is hard aan het bouwen om een goed vangnet te kunnen worden voor medewerkers en klanten van Xs4all.. Er is kantoorruimte gehuurd in Amstelveen en de eerste medewerkers van Freedom Internet zijn inmiddels in dienst. De meesten van hen zijn afkomstig van Xs4all. 

Freedom werkt momenteel aan het inrichten van de organisatie. Er zijn partnerships gesloten, zoals met BIT en VoipGrid, bedrijven die Freedom helpen met serverruimte en voice-over-IP diensten. Er zijn contracten geregeld voor de levering van modems. Freedom is in gesprek met een TV-aanbieder, er worden orderstraten ingericht, evenals de administratie van het kantoor en klanten, er wordt een professionele helpdesk opgetuigd en er is een nieuwe website in de maak waarop internetdiensten kunnen worden besteld. Waarschijnlijk worden de eerste internetaansluitingen in maart gerealiseerd (internet, tv en bellen).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie