Enie.nl verandert merknaam in Soly

Zonnepanelenbedrijf Enie.nl gaat onder de naam Soly verder en wil in het buitenland groeien.

Soly

Zonnepanelenbedrijf enie.nl, in 2013 opgericht door Patrick en Milan van der Meulen, verandert van merknaam: Soly. De nieuwe naam moet een meer internationale identiteit uitstralen. Het doel voor 2023 is ambitieus: de omzet verviervoudigen naar 100 miljoen euro.

Die groei moet vooral in het buitenland verwezenlijkt worden. Enie.nl was naast in Nederland ook al actief in België en Zuid-Afrika, onlangs werd uitgebreid naar Duitsland. Onder de nieuwe merknaam wordt ook een gang naar de Britse markt onderzocht. Ook de uitbreiding van het aanbod (thuisbatterijen, laadpalen), moeten helpen bij de beoogde omzetgroei.

In 2022 kwam Enie.nl voor het eerst met een reclamecampagne op landelijke televisie. Zie video hieronder.

0:14 / 0:30 Ontdek wat zonne-energie van enie.nl jou oplevert

Saldering

Die thuisbatterij is in landen als België en Zuid-Afrika, waar enie.nl de naam Soly al voerde, en in Duitsland al heel normaal voor bezitters van zonnepanelen. Daar is geen salderingsregeling, waarmee zonnepanelenbezitters stroom terug kunnen leveren aan het net. De interesse voor batterijen en laadpalen begint volgens Soly te komen. De salderingsregeling staat in Nederland immers onder druk.

De buitenlandse expansie van Soly is mede mogelijk gemaakt omdat pensioenfonds ABP en Shell Ventures, de investeringstak van het olie- en gasconcern, vorig jaar geld staken in het bedrijf.

 

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie