Nederlandse geldautomaten worden geel en gaan Geldmaat heten

De drie banken ABN Amro, ING en Rabobank werken samen met  Geldservice Nederland aan een onafhankelijk geldautomatennetwerk .

De nieuwe Geldmaat
Geldmaat

De geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank verdwijnen en worden in 2019 stapsgewijs vervangen door gele Geldmaat-automaten. Hoeveel automaten er verdwijnen is niet bekend.  

De drie banken werken samen met  Geldservice Nederland aan een bankonafhankelijk geldautomatennetwerk om 'contant geld op de lange termijn beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veilig te houden'. Vanaf begin 2019 dragen de drie banken hun automaten geleidelijk over aan GSN, die de geldautomaten al sinds 2011 voor hen beheert.

De totstandkoming van het nieuwe geldautomatennetwerk gebeurt ‘in dialoog met relevante belangenorganisaties‘. Hierbij staat gebruiksgemak voor de particuliere en zakelijke eindgebruiker voorop, aldus de drie banken en.

Geert Eikelboom, CEO van Geldservice Nederland, zegt dat de automaten evenwichtiger over Nederland moeten worden verspreid: ‘Zo zie je nu soms in een winkelgebied vijf automaten van de drie verschillende banken vlakbij elkaar staan. Op basis van het aantal transacties en bezoekers in het gebied kunnen bijvoorbeeld twee automaten ook voldoende zijn.’  

Geldservice Nederland ondergaat een rebranding en heet per 1 januari 2019 ook Geldmaat. Het en is samen met de drie banken verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe netwerk van geldautomaten. Naar verwachting staat het nieuwe netwerk eind 2020.

Advertentie
advertisement

Reacties: 1

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Fabrizio Di Bon
Leuk gevonden; Geldmaat. In hoeverre is het nog je maat wanneer de automaat geen geld wil geven? Krijg je dan feel good gifjes te zien die zeggen dat het okay is om blut te zijn? Of gaat die maat ook tips geven hoe je geld kan sparen? Erg benieuwd want zo’n naam vraagt om een verdomd goeie communicatie strategie. Ander ding wat ik me ook bedacht; de herkenbaarheid (uniforme automaten) zal denk ik ook deels zijn voor alle toeristen en expats die nederland onderhand kent. Zullen die dit woordgrapje ook begrijpen?
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie