Advertentie

Modern mecenaat: AkzoNobel schildert Koninklijk Theater Carré

AkzoNobel is de komende vijf jaar de ‘exclusieve verfsponsor’ van Koninklijk Theater Carré.

AkzoNobel ondersteunt de schone kunsten - of in elk geval het huis waar die worden opgevoerd – door Koninklijk Theater Carré vijf jaar lang te ondersteunen met advies en middelen. Het verfconcernt doopt zich daarmee tot ‘exclusieve verfsponsor’. Door de kleur- en verfexpertise van Sikkens is AkzoNobel nauw betrokken bij de renovatie van de Loge Foyer en de verdere instandhouding van het gezichtsbepalende theater aan de Amstel.

Jaarlijkse schilderwerk
Naast de renovatie van de Loge Foyer, worden met behulp van AkzoNobel ook de kleedkamers en de buitengevel onder handen genomen én wordt het jaarlijkse schilderwerk voor rekening genomen.

Van Gogh en Rijks
Het is niet de eerste keer dat AkzoNobel zich bekommert om het behoud van cultureel erfgoed in onze hoofdstad. Eerder dit jaar werd al een samenwerking met Het Koninklijk Concertgebouw aangekondigd. Daar zijn schilders vorige week reeds begonnen met het restaureren en schilderen van de voorgevel. Daarvoor ondersteunde het concern al de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum op diverse manieren.

Beeld: Wikimedia (rechtenvrij)

Advertentie