1 op de 3 jokt bij sollicitatie over zijn salaris

Onderzoek: primaire arbeidsvoorwaarden en zekerheid belangrijker dan variabele beloningen en langetermijnperspectief.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Wanneer Nederlanders naar een nieuwe baan solliciteren, geeft één op de drie kandidaten incorrecte informatie over zijn huidige salaris. Één op de zes verhoogt het huidige salaris zelfs met minimaal 10 procent. Verder onderhandelt de helft over het salaris, gevolgd door werktijden en een vast contract. Dit blijkt uit onderzoek in april onder 1.017 personen, van Intelligence Group voor de , die van 25 tot en met vrijdag 27 juni weer plaatsvindt.


Tweederde is eerlijk
Aan Nederlandse werknemers is gevraagd &;Wanneer u solliciteert naar een (nieuwe) baan, welke informatie geeft u de hiring manager (of uitzend/werving- en selectiebureau) over uw huidige salaris?&; 31 procent verhoogt het salaris met minimaal 5 procent en één op de zes verhoogt dit zelfs met minimaal 10 procent. In de arbeidsvoorwaardelijke onderhandeling is salaris vervolgens in de helft van de gesprekken nog een onderwerp, gevolgd door werktijden (43%) en een vast contract (43%).
82 procent onderhandelt over zijn contract
Minder dan één op de vijf Nederlanders accepteert het arbeidscontract zonder onderhandeling. Anders gezegd, bijna iedereen onderhandelt. Daarbij gaat het opvallend weinig over belangrijke zaken als opleidingsmogelijkheden (17%) en carrièreperspectief (14%). Vaste primaire arbeidsvoorwaarden en zekerheid genieten de voorkeur boven variabele beloningen en langetermijnperspectief.

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie