'Alcoholwaarschuwing op etiketten'

Op de etiketten van alcoholische drank moeten waarschuwingen komen dat alcohol kanker kan veroorzaken.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Daarvoor pleiten gezondheidsdeskundigen vandaag in Dublin op een internationale conferentie in het kader van de Europese week tegen kanker. Volgens hen weten veel consumenten niet dat alcoholgebruik tot verschillende vormen van kanker kan leiden.

In 10 procent van de gevallen van kanker bij mannen en bij 3 procent van kanker bij vrouwen droeg alcohol daaraan bij, zeggen de deskundigen. Het gaat om onder meer om kanker in de keelholte, slokdarm en lever, maar ook om darm- en borstkanker.

Onmiddellijke actie is in hun ogen noodzakelijk omdat in Europa verreweg de meeste alcohol ter wereld wordt gedronken. In sommige Europese landen wordt meer dan 2,5 keer meer gedronken dan het wereldwijde gemiddelde.

De gezondheidsdeskundigen vinden dat waarschuwingen een taak moeten zijn voor overheden en de drankindustrie. 'We hebben het recht om te weten wat er in onze drank zit en wat voor effect dat heeft op onze gezondheid', meldt Mariann Skar van Eurocare, een Europese koepelorganisatie voor alcoholpreventie.

Bron: ANP.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie