Creatie & Campagnes

BN'ers en bedrijven verkopen spullen op Marktplaats voor het Rode Kruis

Redactie | 18 mei 2017, 12:36

Reclamebureau Havas Lemz veilt een brainstorm ter waarde van 1000 euro

Het Rode Kruis bestaat 150 jaar en daarom vraagt de organisatie niet om donaties, maar cadeaus voor het goede doel. Samen met bureau Havas Lemz begon het Rode Kruis de actie Wat heb jij over voor 150 jaar Rode Kruis?. Havas doet zelf ook mee.

Zet het op Marktplaats
De partijen vragen je om iets dat je niet meer gebruikt op Marktplaats te zetten en de opbrengst over te maken naar het Rode Kruis. De actie is twee weken geleden begonnen en inmiddels doen verschillende partijen mee. Bedrijven zoals Land Rover, Coca-­Cola Nederland, FrieslandCampina, Hallmark, Basic‐Fit en Fleurop stellen cadeaus beschikbaar. Ook bekende Nederlanders als Armin van Buuren, Irene Moors, Naomi van As, André van Duin en Ilja Gort zetten hun spullen op de veilingsite.

Hockeystick van Naomi van As
Zo verkoopt Armin van Buuren zijn koptelefoon en Irene Moors een Telekids-bomberjack. Naomi van As doet haar hockeystick de deur uit. ‘Aangezien ik gestopt ben met hockey, heb ik deze hockeystick niet meer nodig. Altijd lekker mee gespeeld. Doe een goed bod, want de opbrengst gaat naar het Rode Kruis’, schrijft ze. Je vindt alle cadeaus van BN'ers, influencers en bedrijven op deze pagina.

Volgens Marlies Touw van Havas Lemz zou de actie op 31 mei stoppen, maar hij wordt verlengd. Waarschijnlijk duurt de actie nog zes weken. ‘We merken dat het nu echt begint te lopen’, zegt ze. ‘Het is bijvoorbeeld gisteren opgepikt door De Telegraaf en RTL. Steeds meer partijen doen mee.’

Havas Lemz geeft zelf een brainstorm weg, want ‘goed voorbeeld doet volgen’. Directeur Willem van der Schoot schrijft bij de advertentie: ‘De hoogste bieder zal samen met onze beste creatieven en strategen brainstormen over spraakmakende ideeën voor een bedrijf, stichting of vereniging naar keuze.’

Touw: ‘Er is zelfs interesse van vakgenoten: Dick van der Lecq heeft 55 euro geboden.’

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Gerelateerde items Havas Lemz Rode Kruis Marktplaats

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs