Bonden bereiken sociaal akkoord met Sanoma

De vakbonden hebben een akkoord bereikt met Sanoma over een sociaal plan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Volgens bestuurder Anne-Jan de Graaf van FNV/KIEM is Sanoma ‘door de knieën gegaan’ voor de eis dat de medewerkers die ontslagen worden een ontslagvergoeding van 0,75 procent van de oude kantonrechtersformule krijgen.

‘Sanoma wilde dat eerst niet, omdat het ze te veel geld zou gaan kosten. Toen we zeiden dat de holding in Helsinki dat geld wel heeft en wij bereid zijn om het daar te gaan halen, ging men alsnog akkoord.’

Het betekent volgens De Graaf dat ‘een verslechtering’ van het sociaal plan er niet meer in zit. ‘Dat is goed nieuws. Medewerkers die boventallig worden kunnen in het nieuwe plan kiezen: of een direct vertrek met een financiele schadeloosstelling of een bemiddeling van werk naar werk. Alle betrokken werknemers krijgen een onafhankelijke arbeidsmarktanalyse aangeboden zodat ze een realistische keuze kunnen maken.&;

Bij deze stap in de reorganisatie gaat het niet om mensen die aan tijdschrifttitels vastzitten die moeten worden verkocht, maar om mensen in ondersteunende diensten. Volgens COO Content bij Sanoma Henk Scheenstra zou er veel belangstelling voor die titels zijn.
Sanoma maakte eind oktober bekend dat er in Nederland 500 banen verdwijnen. Een groot aantal tijdschrifttitels wordt verkocht. Er blijven 17 titels over.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie