Buutvrij doet aan crisiscommunicatie met een grote bek en humor

Stickergate in de Efteling loopt uit de hand (maar het komt ook snel weer goed)

Leuk, stickers plakken, dachten ze bij het bureau Buutvrij for life. Het ging op teamuitje naar de Efteling en liet zijn sporen na, als een plassend hondje dat zijn territorium afbakent. Op palen, muurtjes, hekken, vliegende tapijten en de Vrije val van Baron 1898, waar niet eigenlijk, overal waren de stickers te vinden.

Niet iedereen vond de actie van het Amsterdamse bureau om te lachen. De Efteling zelf niet, dat de stickers weer kon verwijderen, en ook bezoekers van het pretpark niet, die verontwaardigd reageerden op de Facebook-pagina van Buutvrij. Het bureau werd overladen met kritiek en een waardering van één ster, het laagst haalbare.

Tyfusduur

De reactie van Buutvrij for life-eigenaar Reuben Alexander hielp ook al niet. Volgens de site Looopings liet hij weten dat het stickers plakken niet zozeer vandalisme was, maar eigenlijk ’een compliment’. Hij bood hij aan de resterende stickers weer weg te halen: ‘Mits we met het hele team gratis naar binnen mogen. Ik vind de Efteling namelijk tyfusduur.’

Alexander: 'Het stond wat vertekend en onhandig op die site. Jammer, want ik vond het echt vervelend dat we overlast hadden bezorgd. "Tyfusduur' sloeg op het feit dat veel achtbanen dicht waren vanwege de kou. Ik zou het sjiek vinden als we dan met het hele team gratis in de herkansing mochten.'

Fijn een-tweetje

Het kwam ook allemaal vrij snel goed. Via Twitter maakte Buutvrij en de Efteling er een fijn een-tweetje van, zie onder. Ook wist het bureau wel raad met de vele een-ster-waarderingen die het inmiddels op zijn Facebookpagina had verzameld. Met de gedachte If you can’t beat them, join them plaatste het een oproep op Instagram.

Het leverde weinig sterren op, maar een rijke verzameling aan reacties:

 

Het Twitter een-tweetje tussen Efteling en Buutvrij

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie