Curatie-abonnement 'Public' moet culturele sector weer op de kaart zetten

Het culturele lidmaatschap 'Public' dat via crowdfunding gelanceerd wordt, moet de culturele sector een nieuwe impuls geven.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vandaag is via crowdfunding een wervingscampagne gelanceerd voor het nieuwe culturele platform Public, dat het publiek weer naar de theaters, musea en concertzalen moet trekken. Public werkt op basis van curatie en subscription marketing.

Public biedt een cultureel abonnement waarmee cultuurliefhebbers maandelijks toegang krijgen tot 30 geselecteerde voorstellingen, concerten of exposities, de helft gratis en de helft met aanzienlijke korting. Ook krijgen leden toegang tot een magazine, een website, een wekelijkse nieuwsbrief en evenementen. Een lidmaatschap kost 15 euro per maand.

Tot nu toe hebben zo&;n dertig culturele instellingen zich bij Public aangesloten, waaronder Het Concertgebouw, EYE, Foam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, de Stadsschouwburg Amsterdam en Carré. De selectie van de voorstellingen komt tot stand door een groep onafhankelijke redacteuren. 

Oprichters Leon Caren en Bas Morsch zeggen met Public een positieve impuls te willen geven aan de Nederlandse culturele sector. Het abonnementsmodel op basis van curatie moet nieuwe publieksstromen mobiliseren en zowel cultuurmakers als culturele instellingen ondersteunen. Mede-oprichter Bas Morsch noemt Public &;Een optimistisch geluid na jaren van bezuinigingen&;. 

&;Dankzij het innovatieve lidmaatschapsmodel en de bredere context die we aanbieden, mobiliseren we nieuwe publieksstromen voor de deelnemende instellingen en financieren we ook mee aan de ontwikkeling van nieuwe kunst en cultuur,&; legt hij uit. &;We beginnen in Amsterdam, maar op termijn willen we zeker uitbreiden naar de rest van Nederland.&;

Public wordt door crowdfunding gefinancieerd. Om in september officieel van start te kunnen gaan, zijn er minimaal 2500 leden nodig. Nieuwe leden kunnen zich voor 15 juli aanmelden op de speciale

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie