Justus Stemfoort wint Mindshare Thesis Award 2016

Hij wint de vijfde Mindshare Thesis Award met zijn scriptie 'To anyone who fears dying, keep on buying!”.

Stemfoort nam de uitdrukking ‘De één zijn dood is de ander zijn brood’ wel erg letterlijk, door zijn Thesis te baseren op de Terror Management Theorie, en de uitgangspunten hiervan te verbinden met gangbare marketingprincipes. Kort gezegd: wanneer mensen met hun eigen sterfelijkheid geconfronteerd worden, zijn ze vatbaarder voor (reclame over) lokale merken en luxeproducten.

Deze hypothese laat zich vrij simpel verklaren vanuit het de hang naar zekerheid wanneer mensen angst ervaren, daarbij kan een reminder aan de dood ervoor zorgen dat je het leven tot in den volste wil leven. Binnen deze studie werd er geen significant verband gevonden tussen dood/angst-umfeld en voorkeur voor lokale producten. Wel was er een indicatief hogere voorkeur zichtbaar voor luxeproducten onder mensen die geconditioneerd waren op dood/angst.

Stemfoort begint deze maand in een traineeship. Hij loopt een half jaar mee met verschillende disciplines binnen Mindshare, te beginnen bij Business Intelligence.

De Mindshare Thesis Award is een prijs voor de beste scriptie op het gebied van media-onderzoek voor studenten van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Mindshare deelt de award jaarlijks uit in samenwerking met Faculteitsvereniging EOS (VU) en Studievereniging Mercurius (UvA).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie