KWF komt met lespakket voor kinderen in strijd tegen verbranden

Initiatief is samen met online platform Klasse TV ontwikkeld.

KWF Kankerbestrijding en Klasse TV hebben het lespakket ‘Slim met de Zon’ ontwikkeld voor kinderen in het basisonderwijs. Doel van dit lespakket is om kennis over de zon en zonbescherming onder schooltijd te vergroten, zodat kinderen niet meer verbranden. Uit onderzoek van Universiteit Maastricht blijkt namelijk dat afgelopen jaar 30% van de kinderen tussen de 4 en 12 jaar minstens eenmaal verbrand is geweest.

Het lespakket bestaat uit verschillende onderdelen, afgestemd op de verschillende basisschoollagen. In de onderbouw leren kleuters over warmte, schaduw en zonverbranding. In de middenbouw leren leerlingen meer over huidtypen en in de bovenbouw worden leerlingen opgeleid tot zonverkenners, waarbij zij hun school ‘zonproof’ gaan maken en een weerbericht ontwikkelen.

Naast de lessen is er informatie voor ouders en educatiemateriaal voor leerkrachten. Het lespakket is bestaat verder uit gastlessen, gegeven door dermatologen. Kinderen leren daarin meer over de relatie tussen de huid, zonbescherming en huidkanker. Het lespakket ‘Slim met de Zon' is hier gratis te downloaden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie