Nieuwe telecomaanbieder Robin Mobile wil markt openbreken

Maarten Hafkamp, redactie | 8 mei 2013, 9:03

De nieuwe telecomaanbieder Robin Mobile wil de mobiele markt openbreken met een abonnement zonder (data)beperkingen.

Vanaf 1 juni introduceert een onbeperkt aanbod voor mobiele telefonie en data. Consumenten kunnen vanaf deze datum voor één vast bedrag van € 39,95 per maand onbeperkt mobiel internetten, sms'en en bellen binnen Nederland, zo belooft de provider, 'Daarnaast zitten ze niet vast aan een contract of abonnement en zijn er geen (data)beperkingen of andere addertjes onder het gras.' Bellen naar en in het buitenland en commerciële 0900 en SMS-diensten worden wel separaat afgerekend. Robin Mobile is als SIM-only aanbieder uitsluitend online verkrijgbaar.

'De naam Robin Mobile is geen toevallige verwijzing naar Robin Hood. Wij binden hiermee net als onze naamgenoot de strijd aan tegen de gevestigde orde', zegt oprichter en ceo Wilfred Rottier. Hij begon het bedrijf omdat hij 'onvrede bij consumenten voelde ten aanzien van de huidige mobiele aanbieders'. Volgens Rottier is het tijd voor een revolutie op de mobiele markt. 'Het is niet acceptabel dat de consument de dupe wordt van de machtspositie van de huidige telecomaanbieders.'

Rottier wijst op een recent uitgevoerd onderzoek door Motivaction, dat zou laten zien dat de meerderheid van de respondenten graag wil dat er een mobiele aanbieder op de markt komt die een goede netwerkkwaliteit biedt. Ruim een derde van deze groep wenst onbeperkt mobiel internet van een toekomstige aanbieder en nog eens ruim een derde verwacht een aanbod zonder contract of abonnement. Behalve aan de lengte van de contractduur, ergert een op de vijf mobiele bellers zich aan een rekening die aan het einde van de maand hoger uitvalt dan verwacht. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders.

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar