Steeds meer radioluisteraars via mobiel en tablet

Nederlanders luisteren steeds meer naar radio via mobiele telefoons en tablets, zo blijkt uit cijfers van Nederland.FM.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Online radioportal Nederland.FM meldt dat in 2013 een recordaantal mensen &;digitaal&; naar de radio luisterde. De  werd ruim 70 miljoen keer bezocht waarbij 225 miljoen keer een radiostation werd aangeklikt.

Het totaal aantal luisteruren was in 2013 ruim 9% meer dan in 2012. Deze stijging komt met name doordat er meer naar de radio geluisterd wordt via mobiele devices zoals telefoons en tablets. Ten opzichte van vorig jaar luisteren nu 247 procent meer mensen via een app naar de radio. Met name jongeren maken hier veel gebruik van.

Oprichter van Nederland.FM Jim Souren: ‘Niet ondanks, maar wellicht mede door de groei van muzieknetwerken als Spotify en Deezer is de radio nog nooit zo populair geweest. De Spotify-gebruiker is namelijk een muziekliefhebber die ook graag naar de radio luistert. De groei in het aantal radioluisteraars is bij ons voornamelijk te danken aan de exponentiële stijging van app-luisteraars. Zij luisteren gemiddeld ook veel langer naar de radio. Door internetradio is ieder device met internet opeens een radiotoestel.’

Internetradio is nog niet groter dan FM-radio, omdat er bijvoorbeeld nog geen internetradio in de auto is. Volgens Souren zal hier in 2014 verandering in komen met de komst van een landelijke Wifi-netwerk van KPN en Ziggo.

Best beluisterde zenders
Nederland.FM komt met een lijstje best beluisterde zenders, uitgesplitst naar desktop, tablet en app. Bij desktop staat Q-music bovenaan, bij mobiel/tablet en de app is dat 538 Non Stop 40.

De ranglijsten zijn te vinden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie