TMG staakt Hyves, doorstart als gamesportal

UPDATE TMG stopt met het sociale netwerk Hyves en transformeert de site vanaf maandag 2 december naar een gamesportal.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Sinds 2009 bouwt Hyves aan een gamescommunity, Hyves Games. Die zou inmiddels een online bereik hebben van 540.000 unieke bezoekers per maand.

De vraag is wat er gaat gebeuren met alle content van Hyvesgebruikers (meer dan 1 Petabyte op de servers). Volgens het persbericht dat Hyves vanmorgen heeft uitgestuurd, is er een tool ontwikkeld waarmee de gebruikers hun content eenvoudig kunnen downloaden. Tussen 15 en 29 november kunnen ze op de site een aanvraag indienen.

De verwachting is dat Hyves tot eind december 2013 bezig zal zijn om deze verzoeken te verwerken. Actieve Hyves gamers kunnen na 1 december blijven inloggen met hun Hyves account.

Bij Hyves werken op dit moment nog 10 mensen, met name voor community-management. Het is nog niet duidelijk wat er met deze mensen gaat gebeuren.

Miskoop

TMG kocht de Nederlandse sociaalnetwerksite in 2010 en betaalde er 43,7 miljoen euro voor. Maar bleek een miskoop. In 2011 werd de koers verlegd van puur vriendennetwerk naar contentplatform. Dat mocht niet baten.

TMG maakte in maart 2013 bekend 36 miljoen euro af te schrijven aan goodwill op Hyves, waardoor het bedrijf in 2012 een flink verlies maakte.

Interim ceo Cees van Steijn zei al aan het eind van dit jaar een beslissing te willen nemen over het kwakkelende Hyves. ‘Hyves kan wel dienen als kraamkamer voor nieuwe ideeën. Maar we moeten ons afvragen of het iets oplevert.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie