Uber en Volvo investeren 300 miljoen dollar in zelfrijdende auto

De auto's zullen worden gebouwd door Volvo, dat ze vervolgens verkoopt aan Uber.

Uber en Volvo werken samen aan de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. De Zweedse autobouwer en het Amerikaanse internettaxibedrijf steken gezamenlijk 300 miljoen dollar in hun project, dat uiteindelijk moet leiden tot auto&;s die volledig zelfstandig kunnen rijden, meldden ze donderdag.

De auto&;s zullen worden gemaakt door Volvo, dat ze vervolgens verkoopt aan Uber. Die kan de autonome auto&;s gebruiken voor het aanbieden van chauffeurloze taxidiensten. De beide bedrijven verwachten die volledig zelfrijdende taxi in 2021 op de weg te kunnen hebben.

Eerder deze week liet Ford al weten te werken aan auto&;s zonder stuur, rem en gaspedaal, die kunnen worden gebruikt voor chauffeurloze taxi- en autodeeldiensten. Ford voorspelde eveneens in 2021 in staat te zijn zo&;n auto op grote schaal te produceren.

Volvo claimt een voorloper te zijn op het gebied van de ontwikkeling van zelfrijdende auto&;s. Op een speciaal ingerichte mini-site over (inclusief electronische nieuwsbrief) zegt Volvo: &;Volvo is een van de eerste autofabrikanten in de wereld die volledige aansprakelijkheid zal aanvaarden wanneer onze auto&;s in autonome modus zijn. Maar het gaat niet alleen om aansprakelijkheid. Het gaat ook over uw gemak, omdat een zelfrijdende auto u als bestuurder een beetje tijd kan teruggeven om andere dingen te doen, in veiligheid.&;

IntelliSafe Autopilot is de voorloper van volledig autonoom rijden. Volvo zegt dat zelfrijdende auto&;s een belangrijk onderdeel zijn van de mogelijkheden om de wegen veiliger te maken. Het past volgens de fabrikant dan ook in de visie die als volgt is verwoord: &;In 2020, zal niemand meer overlijden of ernstig gewond raken in een nieuwe Volvo.&;

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie