Vier op de tien Nederlanders duurzaam

Bijna vier op tien Nederlanders vinden zichzelf bewust duurzaam. Nederlanders maken zich minder zorgen over klimaat en milieu en vinden duurzame thema's minder belangrijk dan een jaar geleden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van de Duurzaamheid Monitor 2008 van stichting iNSnet, die maandag werd gepresenteerd. De Duurzaamheid Monitor onderzoekt jaarlijks de drijfveren en belemmeringen voor duurzaam gedrag onder Nederlanders. In het internet panelonderzoek beantwoordden 1125 Nederlanders tussen 18 en 64 jaar vragen over hun duurzame gedrag in het algemeen en met betrekking tot onder andere koopbereidheid en -drempels bij de aanschaf van duurzame producten en diensten.

Nederlanders blijken volgens het onderzoek grote voorstanders van energie uit wind en zon en willen vooral geen kernenergie. Milieuminister Jacqueline Cramer wordt door maar 2 pct van de respondenten als duurzaam beschouwd en minder dan 1 procent vindt zichzelf een voorloper op gebied van duurzaamheid.

Verder blijkt dat er nauwelijks een verband bestaat tussen duurzaam gedrag en politieke voorkeur en dat duurzaamheid nauwelijks een rol speelt bij de keuze voor een politieke partij op het moment dat verkiezingen worden gehouden voor de Tweede Kamer.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie