Webdesigntips samengevat in infographic

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De helft van alle MKB-bedrijven heeft een . Tijd om deze aan te passen dus. Maar hoe doe je dat? Studente en -medewerker Manon de Waart zocht het uit en zette haar bevindingen in een overzichtelijke infographic.

Voor haar afstudeeropdracht voor de studie Kunst en techniek aan Saxion in Enschede onderzocht Manon de Waart hoe een website het meest gebruiksvriendelijk kan worden gemaakt. Daarvoor verzamelde ze relevante wetenschappelijke artikelen over webdesign. ‘In mijn vierde jaar ben ik ook begonnen aan de master communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. Die wetenschappelijke kennis heb ik meteen toegepast: alle artikelen heb ik steeds gecontroleerd op betrouwbaarheid en relevantie’, vertelt De Waart aan Adformatie.

Haar afstudeeronderzoek resulteerde onder andere in een infographic voor haar werkgever, online marketingbureau , onderdeel van . De Waart: ‘Sommige tips zijn speciaal op Gladior toegespitst, maar de meeste zijn voor iedereen bruikbaar. Online marketing en webdesign wordt normaal namelijk heel erg op gevoel gedaan. Door het naast wetenschappelijk onderzoek te leggen, weet je ook echt of het werkt.’

In de infographic staan de belangrijkste aanbevelingen op het gebied van webdesign. De Waart ziet vooral een verschuiving richting flat design en dat is niet persé een goede trend, merkt ze op. ‘Flat design is weliswaar snel, simpel en schaalbaar voor verschillende schermen, maar het blijkt ook onpersoonlijker en afstandelijker. Uit mijn onderzoek blijkt dat mascottes de gebruikerservaring vergroten, maar deze zijn niet plat, dus moeilijk toe te passen in flat design.’ Ook ziet De Waart dat Windows 8 is begonnen met flat design, en Apple nu pas volgt. ‘Niet cool’ stelt ze ook in de infographic.

Moeten MKB-bedrijven nu massaal een nieuwe site laten bouwen? Nee, dat denkt De Waart niet. ‘Tabs, kleurgebruik en call-to-action zijn belangrijk. Soms heeft een site zes oranje knoppen naast elkaar. Dan weet je niet meer waar je moet kijken. Als je de mogelijkheid hebt om dat soort dingen aan te passen, hoef je geen compleet nieuwe site te bouwen.’

Klik op de infographic om deze te vergroten:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie