‘Duurzame droom’ DE sterft in gezwam over theebeleving en kwalitatieve theepresentatie

Hoe communicatie en communicatie over duurzaamheid van elkaar kunnen verschillen.

‘Onze droom? Een duurzame koffie- en theemarkt.’ Douwe Egberts is op zijn site niet terughoudend in de ambities die het heeft. ‘Samen met u kunnen we die droom realiseren, voegt het toe, en: ‘Door voor koffie en thee van Jacobs Douwe Egberts te kiezen, bent u goed bezig.’

Het bewijs levert het ook. ‘In de reis van onze kopjes koffie en thee ontdekken we samen met onze partners graag meer over het gebruik van duurzame materialen, hergebruik en afvalverwerking.’ Zo worden papieren bekers apart ingezameld om er later nieuwe papierproducten van te maken. Overgebleven koffiedroes is de ondergrond voor het kweken van oesterzwammen.

Plastic verpakken in plastic

Het woord zwammen komt ook direct naar boven als Ivo Jongsma, woordvoerder van TU Eindhoven, via zijn persoonlijke twitteraccount een vraag achterlaat bij Douwe Egberts. Hij heeft een plastic theezakje, sowieso een bron van microplastic,  en dat is weer verpakt in een ander plastic zakje. Een beetje dubbelop. Kan dat niet wat duurzamer?, vraagt Jongsma Douwe Egberts Nederland.

Het antwoord komt erop neer dat we nergens op hoeven te rekenen, maar dan anders geformuleerd. Gelukkig weet de zakelijke afdeling ervan.
Pak er even een kopje thee bij:

Advertentie
advertisement
vraag en antwoord DE

Plaats als eerste een reactie

Advertentie