Telegraaf-journalist verwijdert treiter-tweets over pr-medewerkster Bloomon

Bart Mos maakte gehakt van 'Bloomon-meisje' dat een persbericht onder embargo naar hem toestuurde.

Bloomon/bewerkt

Telegraaf-journalist  Bart Mos heeft een aantal tweets over de PR-medewerkster van Bloomon verwijderd. Hij vond dat ze ‘een tikkeltje te veel spin-off’ kregen. ‘Bovendien vond ik alle negatieve aandacht voor betrokken global head PR and communications ook wat te veel worden.

Mos stuurde de betreffende tweets vrijdag de wereld in nadat hij een persbericht-onder-embargo had binnengekregen van Bloomon over uitbreiding van de bloemendienst naar Frankrijk.

Mos, die het graag scherp aanzet op Twitter - dat leverde hem al een Tweet-verbodje op van zijn eigen hoofdredacteur - plaatste een screenshot met de tekst: ‘Hoe schrijf ik geen persbericht, les 1: a) doe alsof je me kent b) idioot embargo c) “via deze weg” d) “middels” e) ik schrijf niet over bloemen’.

Bullebakgedrag

De Bloomon-medewerkster was niet blij met de tweet van de Telegraaf-journalist, waagde er een telefoontje aan, wat leidde tot een tweede tweet van Mos: ‘Bloomon-meisje (“Global Head of PR and Communications”) belt en vraagt of ik m’n tweet wil verwijderen. Wat te doen...?’

De actie van de journalist viel niet bij iedereen goed:

joshua livestro
Twitter

'Ludieke insteek'

Mos besloot gisteren de tweets te verwijderen. Hij laat Adformatie weten: ‘Mijn verbazing over het persbericht van deze ‘Global Head PR and Communications’ had een ludieke insteek. Enkele mensen namen het echter zeer serieus en snapten ook m’n ‘Bloomon-meisje’ (bloemenmeisje) niet en beschuldigden me zelfs van pesterij. Had geen zin om me tegen al dat soort onzinnige beschuldigingen te verdedigen.’

Bloomon zelf besloot er geen heisa van te maken, en deed het beste wat je in zo’n situatie kan doen: het reageerde met humor en een actie.

twitterfittie
Tweet

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie