KPN zegt dag tegen Hi

De merksanering past binnen de vereenvoudigingsstrategie, aldus KPN. 52 Hi-winkels worden gesloten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De telecommer meldt: ‘Met de komst van 4G zijn de specifieke wensen van Hi-klanten en de mobiele klanten van het KPN-merk verder naar elkaar toe gegroeid: altijd en overal verbonden willen zijn, en onderweg onbezorgd gebruik kunnen maken van streaming en andere data intensieve diensten.

‘Ook in het aanbod groeien de merken Hi en KPN naar elkaar toe met grotere databundels en mogelijkheden om vaste en mobiele diensten met voordeel te combineren. Daarnaast past de rebranding binnen de strategie van KPN om de organisatie, processen en producten te vereenvoudigen, een ontwikkeling die bij klanten tot grotere tevredenheid leidt.’

Jaap Postma, directeur Consumentenmarkt, legt uit: ‘Hi heeft sinds de oprichting in 1996 veel bereikt en een grote bijdrage geleverd aan de mobiele groei van KPN. Het merk liep vanaf het begin voorop in de dienstverlening door in te spelen op de specifieke telecom wensen van jongeren. Het gebruik van streamingdiensten op het gebied van video en muziek is door de uitstekende mobiele internet ervaring over 4G voor alle mobiele klanten belangrijk geworden. Wij nemen afscheid van het merk Hi, maar niet van waar het merk Hi voor staat, en zullen ook met het merk KPN goed blijven inspelen op de wensen van onze klanten, ook jongeren.’

Vereenvoudiging
Het schrappen van Hi past naadloos binnen de vereenvoudigingsstrategie van KPN, aldus KPN.  In de Nederlandse mobiele consumentenmarkt richt de telecommer zich op twee segmenten: ’full service’ met de merken KPN en Hi, en ‘voordeel’ met Telfort en Simyo.
Door in het eerste segment verder te gaan met alleen het KPN-merk ontstaat een eenvoudigere merkstrategie met meer focus. Op deze manier kan meer gericht geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van producten en diensten, om zo optimaal aan de wensen van klanten te voldoen, aldus KPN. 

Hi medewerkers
Als gevolg van de sanering zullen de 52 Hi winkels in Nederland deze zomer  worden gesloten. Voor het merendeel van de betrokken werknemers zijn binnen KPN herplaatsingsmogelijkheden. Hoeveel mensen hun baan kwijtraken, wordt niet gezegd.

Klanten
Hi-klanten gaan niets extra betalen, belooft KPN. Ook de einddatum van het contract en de bundels blijven hetzelfde. Om Hi klanten welkom te heten, geeft KPN alle Hi klanten een upgrade cadeau die past bij hun huidige abonnement of prepaid aansluiting. Klanten krijgen hierover persoonlijk bericht.

Hi abonnementen worden tussen 23 april en 1 juli overgezet naar het KPN merk.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie