Premium

CEO Bert Habets vertrekt bij RTL Nederland

Habets neemt binnenkort afscheid na bijna tien jaar als topman.

Dat bevestigt RTL aan Adformatie. 

Habets blijft wel actief binnen het RTL-concern. Hij gaat in de loop van dit jaar naar het hoofdkantoor van RTL Group in Luxemburg. Hij wordt binnenkort benoemd tot co-CEO van RTL Group naast Guillaume de Posch.

Habets werkte eerder bij RTL Group in Luxemburg, als projectmanager bij de unit Business Development. Later werd hij financieel directeur bij Holland Media Groep, dat later RTL Nederland werd. Een aantal jaar later promoveerde hij naar de rol van CEO.

Onder Habets’ leiding groeide RTL onder meer uit tot marktleider op televisie en begon het VOD-dienst Videoland.

Opvolger voor einde van het jaar
Habets over zijn vertrek: 'RTL Nederland is een prachtbedrijf waar ik jarenlang met heel veel plezier heb samengewerkt en waar we collectief geweldige stappen hebben gezet in de transformatie van zender- tot mediabedrijf. En er zit nog veel meer potentie in, daarom ben ik blij dat ik deel blijf uitmaken van de ‘familie’. RTL Nederland is een financieel gezond bedrijf en een pionier binnen Group. Ik geloof dat ik in mijn nieuwe functie veel kan betekenen voor de initiatieven die hier worden ontplooid en ze gebruiken als inspiratie voor andere landen. Voorlopig blijf ik aan als CEO van RTL in Nederland. RTL Group verwacht mijn opvolger voor het einde van het jaar bekend te maken.'

Meer directieleden vertrokken
Het is de derde directielid van RTL Nederland in korte tijd dat vertrekt. Eerder kondigden Chief Digital Officer  – die een directeursfunctie bij ProSieben heeft gekregen – en financieel directeur Patrick Olde Scholtenhuis (die in april weggaat) hun vertrek aan.
 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie