Edelman slankt ook af

Ook Edelman lijk niet te ontkomen aan de door de economische ommekeer ingegeven afslank-trend: de pr-gigant schrapt drie procent van de wereldwijde arbeidsplaatsen wat neerkomt op circa zestig werknemers.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De inkrimping is ingegeven door het dalende economisch peil en de daaraan gekoppelde lagere prognose voor het bedrijfsresultaat van dit jaar. De maatregelen zijn niet gericht op bepaalde vestingen van de wereldwijd opererende onderneming, maar de vestigingen in de Verenigde Staten moeten wel het meeste personeel missen. Een driemanskantoor in Houston moet sluiten en in Milwaukee en Seattle gaat het personeelsbestand ook flink omlaaq.

COO Pam Talbot benadrukt dat het om 'proactieve' maatregelen gaat. 'We hadden op dezelfde voet voort kunnen gaan, maar toen het duidelijk werd dat we een groei van 25 procent in 2001 niet kunnen verzekeren en dat het meer naar de 15 procent zou gaan, leek het logisch het personeelsbestand te herzien en de kosten verder te gaan beheersen,' meldde ze aan PRWeek.

Naast de ontslagen, worden er salarissen gereduceerd, freelancers weggestuurd, medewerkers verplaatst en wordt er bezuinigd op marketing en promotie.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie