Minder vertrouwen in veiligheid voedsel

Het vertrouwen van de consumenten dat het voedsel in de winkel veilig is, neemt af. Dat gebeurt ondanks de komst van instanties die zich bezighouden met voedselveiligheid.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Volgens prof.dr. L. Frewer komt dat doordat consumenten de risico's heel anders beoordelen dan wetenschappers en beleidsmakers. Frewer zei dit gisteren bij de aanvaarding van haar ambt als hoogleraar voedselveiligheid en consumentengedrag aan de Wageningen Universiteit.
Vrouwen koesteren eerder argwaan ten opzichte van de veiligheid van het
voedsel dan mannen. De scepsis is algemeen ten aanzien van genetisch gemodificeerde producten. Eerlijkheid over de producten in de ogen van de consument, aandacht voor publiek welzijn en competentie zijn basisvoorwaarden om vertrouwen op te bouwen, stelt Frewer.

Mensen ervaren risico's die zij niet kunnen beïnvloeden als meer bedreigend dan die ze beter in de hand hebben (ANP).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie