Onderzoek naar faillissement HUB nog niet afgerond

Koningsdrama HUB-uitgevers krijgt mogelijk juridisch staartje.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Nederlandse curator Christian Hartsuiker heeft het onderzoek naar het van HUB Uitgevers nog niet afgerond, hij verwacht nog drie tot zes maanden nodig te hebben. Dat zegt Hartsuiker in een artikel in Adformatie (‘De Zaak HUB’), waarin het uitgeversdrama wordt gereconstrueerd.

Gewone schuldeisers hebben in totaal voor aan vorderingen bij de curator ingediend. Schuldeisers moeten achter in de rij aansluiten bij de Belastingdienst en het UWV. De kans dat er wordt uitgekeerd is volgens Hartsuiker nihil.

Dat geldt ook voor de claim die de Belgische curator Noël Devos onlangs bij hem heeft neergelegd uit naam van Minoc, de Belgische uitgeverij die voor vier ton het schip in ging. Het Belgische Openbaar Ministerie heeft een onderzoek geopend naar het faillissement van Minoc. Zo’n onderzoek is op zich niet ongebruikelijk, vertelt de Belgische curator, die het Minoc-faillissement begeleidt. Wel heeft Devos, en dat gebeurt minder vaak, ook een registeraccountant opdracht gegeven om naar de boeken te kijken ‘vanwege het grote verschil tussen actief en passief’. De resultaten van beide onderzoeken worden over enkele maanden verwacht.

Directie en medewerkers van Minoc zeggen reikhalzend uit te kijken naar de resultaten van het onderzoek. Door het faillissement van Minoc kwamen dertig Belgische werknemers op straat te staan. De Belgen vinden dat hen ‘een boevenstreek’ is geleverd. ‘Wij waren structureel een gezond bedrijf. We hadden nooit failliet hoeven gaan.’

Lees meer over ‘De zaak HUB’ in Adformatie , 14 maart 2013

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie