Premium

Veel buitenlandse interesse in NRC Media

Een aantal buitenlandse partijen aast op NRC Media, maar ook De Persgroep is nog vol in de race. En ook vanuit NRC zelf (de redactie) worden stappen gezet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat melden goed ingevoerde bronnen aan Adformatie. De interesse komt uit Nederland, Engeland, Duitsland én België, maar ook Scandinavië. Grootaandeelhouder Egeria wil vooral praten met (dagblad)uitgevers en mediabedrijven.  Alle biedingen zouden op korte termijn binnen moeten zijn. Men spreekt van een kwestie van enkele weken.

ING begeleidt de verkoop, . Eerder al werd de verkoopwaarde , al wil Egeria meer.

Europese uitgevers
De buitenlandse partijen die zich officieel zouden hebben gemeld: het Belgische Corelio, het Duitse Axel Springer en Funke Media Gruppe (dat nu vooral in Duitsland en Oost-Europa opereert) en ook Schibsted uit Noorwegen. Verder spreekt men van ‘een grote Britse partij’.

Nederlandse gegadigden
Het is duidelijk dat De Persgroep – dat in 2009 NRC nog van de hand deed aan Lux et Libertas - NRC Media graag weer terug wil hebben. Topman Christian van Thillo . Maar ook Wegener . Enkele jaren terug had De Persgroep Wegener ook al op de korrel. Vorig najaar liet eigenaar Mecom na vergeefse onderhandelingen weten (voorlopig) Wegener toch maar niet te verkopen.
Maar het zou er Van Thillo ook veel aan gelegen zijn om NRC Media weg te kapen voor de Belgische concurrent Corelio. Hoewel de verdere consolidatie op de Nederlandse dagbladmarkt door zal zetten, kan De Persgroep niet én Wegener én NRC Media kopen.

Andere Nederlandse partijen die nog altijd worden genoemd, zijn de FD Mediagroep en de Vereniging Veronica (eigenaar van het ANP). TMG haakte vorig jaar af op de te hoge vraagprijs van Egeria en het is onwaarschijnlijk dat er opnieuw een bod zal worden gedaan op NRC Media. Ook omdat de twee partijen ‘qua bloedgroep niet bij elkaar zouden passen’, zo zijn de geluiden.

Lezer als eigenaar
Ook vanuit de hoofdredactie van NRC wordt gekeken naar een constructie waarbij de lezer aandeelhouder zou kunnen worden van de nieuwsmedia van het bedrijf. Hoe serieus Egeria die stap zal bekijken, is onbekend.

Sauer
Wel is duidelijk dat Egeria de verhoudingen op scherp heeft gezet binnen NRC Media. Het FD meldde dat medeaandeelhouder Derk Sauer in april onder druk van de investeerder uit de raad van commissarissen is gestapt. Met zijn vertrek plus dat van Annelies van der Pauw, die vrijwillig zou zijn vertrokken, heeft Egeria haar invloed in de raad van commissarissen enorm vergroot. 

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie