Limburgse burgemeester jaagt Groningers op kast met weinig subtiele tweet

Wil Houben begrijpt niet dat Nederlanders zich door 'een paar Groningers' gasrijkdom laat ontnemen.

Wil Houben
ANP, Marcel van Hoorn

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal heeft de Groningers op de kast gejaagd met een tweet over het stoppen van de gaswinning. Het noorden verwijt hem gebrek aan kennis en invoelend vermogen.

Aanleiding voor de tweet is een column van Loek Radix in dagblad De Limburger. Die betoogt dat de CO2-uitstoot van Nederland ‘volstrekt te verwaarlozen is en met de beste wil van de wereld niet waarneembaar’.

Desondanks zijn de economische offers gigantisch, aldus de columnist. ‘Als klap op de vuurpijl moeten we nu van het gas los. De idiotie van deze maatregel is onnavolgbaar.’ 

Advertentie

Burgemeester op persoonlijke titel

Houben besloot de column te retweeten met een weinig subtiel commentaar: 'Ben benieuwd hoe de “elite” hierop reageert. Snap sowieso niet hoe heel Nederland zich door een paar Groningers haar gasrijkdom laat afnemen! De Limburgse kolen zijn er destijds tot de laatste kuubs uit geroofd!’

Houbens schrijft bij zijn Twitter-account op persoonlijke titel te reageren, maar introduceert zichzelf wel direct als 'burgemeester van Voerendaal'. 

Gebrek aan kennis en empathie

Burgemeester van Eemsmond Marijke van Beek nodigt haar Limburgse collega via twitter uit voor een werkbezoek ‘aan onze (aardbevings-)gemeente. Bij het ontbreken van zoveel kennis en invoelend vermogen een absolute must.’ Gronings Tweede Kamerlid Henk Nijboer, eveneens via twitter: 'We zouden als regio’s elkaar moeten steunen met de gas- en mijnbouwproblemen.' 

Eerder bedreigd

Wil Houben kwam in februari in het nieuws toen hij als burgemeester door een gewapende man met een vuurwapen werd bedreigd. De dader is nog steeds niet gevonden. De politie heeft inmiddels een beloning van 12.500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot oplossing van die zaak. 

(Bron: Binnenlands bestuur/redactie)

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie