Ceo van Web Summit keert terug, zes maanden na opstappen vanwege controversiële tweet

Topman Paddy Cosgrave vertrok in oktober na een tweet over oorlogsmisdaden van Israël. Die tweet viel slecht bij partners van Cosgrave.

Een voorgaande Web Summit-editie
Afbeelding: Shutterstock

De tweet 'Oorlogsmisdaden zijn oorlogsmisdaden, zelfs als ze door bondgenoten worden gepleegd' kwam de ceo van Web Summit in oktober duur te staan. Paddy Cosgrave slingerde zijn persoonlijke mening op het internet, maar zag grote partners van zijn conferentie afhaken en voelde zich genoodzaakt om op te stappen. Zes maanden later keert hij terug, met de mededeling dat Web Summit verandert maar zonder een woord te wijden aan de ophef van destijds.

Web Summit moet kleiner aanvoelen

Het vertrek van Cosgrave volgde nadat sponsoren als Google, Intel en Meta, sprekers en deelnemers hun bezoek aan de Web Summit (zeventigduizend bezoekers) annuleerden omdat ze zich niet konden vinden in het standpunt van de ceo.

Cosgrave maakte uitgebreide excuses en ruimde het veld om de conferentie - in afgeslankte vorm - door te laten gaan. Tot verbazing van velen maakte hij dit weekend op X (voorheen Twitter) bekend de ceo-handschoen weer op te pakken

Met een uitgebreid statement gaat Cosgrave in op 'de eerste vrije tijd die ik in vijftien jaar gehad heb', tijd waarin hij naar eigen zeggen heeft nagedacht over de toekomst van de Web Summit. De conclusie: Web Summit moet kleinschaliger aanvoelen voor de tienduizenden bezoekers en krijgt daarom kleinere 'communities' op de evenementen.

Zwijgen

Opmerkelijk is dat de ceo met geen woord rept over de reden om hij in oktober af te zwaaien of waarom hij nu terugkeert. Ook maakt hij geen verwijzing naar vorige excuses die hij gemaakt heeft voor zijn uitspraak. Sterker nog, die excuses op sociale media zijn verwijderd, merkte onder meer Techcrunch op. De excuses staan nog wel op de website van Web Summit - de tijd zal uitwijzen of deze pagina blijft.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie