Nissan zoekt nieuwe coureur via game!

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Nissan heeft binnen de PlayStation 3 game 'Gran Turismo' - al jarenlang de meest natuurgetrouwe racegame van PlayStation - een competitie uitgeschreven. In de afgelopen vier maanden hebben 90.000 virtuele coureurs in Europa meegedaan aan deze 'in-game' competitie op een virtueel en speciaal voor Nissan ontworpen circuit in de game.
Na de real-life kwalificatieronde afgelopen donderdag op het circuit van Roosendaal mogen nu twee Nederlandse aspirant coureurs meedoen aan de Europese finale op het circuit van Silverstone in Engeland! Hoe vet is dat?! Ik ben benieuwd of Top Gear er ook aandacht aan gaat besteden!

Afgelopen donderdag organiseerden PlayStation en Nissan de Nederlandse finale van de GT Academy op het terrein van het Safety Experience Center in Rosmalen. Na enkele virtuele voorrondes gingen de deelnemers voor het eerst in de GT-competitie ook de strijd met elkaar aan op het asfalt. De winnaars, Thomas Arends (24) uit Den Haag en Edwin Bos (foto) uit Groningen (20) reizen begin juni af naar het circuit van Silverstone om daar Nederland te vertegenwoordigen tijdens de internationale strijd om de felbegeerde hoofdprijs: meerijden met het Nissan GT Academy raceteam in de 24 uur durende race van Dubai. GT Academy is het resultaat van een ambitieuze samenwerking tussen Nissan en PlayStation en geeft potentiële coureurs de kans om daadwerkelijk een professionele racecarrière te starten.

Wat een geweldige merkactivatie is dit! In totaal hebben 90.000 autofreaks kennis kunnen maken met het rijgedrag van de Nissan Z370. Ik weet zeker dat Nissan voor die spelers een merk is dat ze eerder zullen overwegen als ze een nieuwe auto gaan kopen. En vergis je niet - Gran Turismo wordt niet alleen gespeeld door puisterige pubers! De gemiddelde leeftijd van gamers is inmiddels 35 jaar ... dat je het even weet.

Advertentie
advertisement
Advertentie