YouTube tast diep in buidel en gaat eigen videocontent maken

Onder andere Katy Perry, Ellen Degeneres moeten het adverteerdersboycot doen vergeten.

YouTube breidt flink uit met eigen content: er worden volgend jaar 40 nieuwe shows en films geproduceerd.

Het videplatform bracht dit nieuws vorige week, op een speciaal evenement voor sponsoren en adverteerders.

Het nieuws komt na maanden slechte publiciteit:  adverteerders die het videoplatform boycotten omdat hun advertenties naast extremistische content terecht waren beland.

De strategie is nieuw voor Google; Youtube werd altijd gezien als een enorme videobibliotheek, voor iedereen toegankelijk. Niet als een plek voor tv-shows. Maar nu steeds meer digitale partijen kwalitatief hoogstaande videocontent produceren, moet Youtube wel volgen.

Ellen Degeneres
YouTube pakt hierbij flink uit, door een aantal beroemheden aan zich te verbinden. Sterren die wereldwijd bekend zijn, goed liggen bij adverteerders en een flinke schare volgers hebben op het platform. Denk aan Katy Perry, Ellen DeGeneres, en James Corden (Carpool Karaoke).

Perry laat bijvoorbeeld haar nieuwe album voor het eerst live horen op Youtube, en Ellen DeGeneres neemt kijkers mee achter de schermen van haar show.

Naast grote sterren zullen een aantal belangrijke YouTube-influencers een eigen show krijgen op het premium kanaal van YouTube, Youtube Red.

De eerste adverteerder is al binnen: FMCG-gigant Johnson & Johnson sponsort de talentenjacht Best Cover Ever, gepresenteerd door hiphopartiest Ludacris.

Johnson & Johnson was een van de adverteerders die zich terugtrok nadat hun advertenties naast ongepaste content waren verschenen. YouTube verontschuldigde zich tijdens het adverteerdersevent ook voor wat er is gebeurd,

Bronnen: Adweek, Bloomberg, Warc

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie