Zomerprogrammering zorgt voor gevarieerde tv-tweets

Bijna een miljoen tweets hadden in juli betrekking op een tv-programma. Vijf procent daarvan ging over de finale van X-Factor.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In de maand juli zijn in totaal 999.676 tv-gerelateerde tweets verstuurd. De finale van X-Factor op vrijdag 5 juli was het meest getwitterde programma met 51.618 tweets. Dit blijkt uit de Spot Social TV Ratings, een overzicht van tv-programma’s die de meeste tweets realiseren. Met deze maandelijkse rapportage in samenwerking met Remotely.tv wil Spot de wederzijds versterkende werking en relatie tussen tv en sociale media inzichtelijk maken.

Opvallend aan de top 10 van juli is de diversiteit aan programmagenres. Naast de finale van X-Factor, die qua aantallen tweets niet onderdoet voor de meest getwitterde programma’s van de maanden ervoor, staan er naast drie sportuitzendingen, de live uitzending van Zomergasten met Hans Teeuwen en de finale van de Beste Singer-Songwriter van Nederland, ook drie films in het overzicht.

Zowel mannen als vrouwen twitterden over de Beste Singer-Songwriter. Over voetbalwedstrijden twitteren meer mannen en vrouwen sturen meer berichten over GTST en films.

Bekijk hieronder de top 10 tv-programma's waar het meest over getwitterd werd (klik om te vergroten):

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie